Home / Consiliul Judetean Mures / Cei mai buni piloţi din România testează Transilvania Motor Ring

Cei mai buni piloţi din România testează Transilvania Motor Ring

Distribuie

Consiliul Județean Mureș și Asociația Mureș Rally Team organizează în data de 10 Noiembrie 2018 un eveniment demonstrativ de inaugurare a Complexului Transilvania Motor Ring. Acesta va fi structurat pe două categorii, auto și moto și va avea o secțiune dedicată piloților profesioniști din județul Mureș.

Prin acest eveniment se dorește mediatizarea circuitului către publicul spectator cât și cunoașterea posibilităților tehnice a circuitului de către piloții atestaţi și organizatorii din motorsport. Acest eveniment nu are caracter de competiție, dorim să fie o zi plăcută a motorsportului care să pună în evidență piloții, mașinile, motocicletele și valoarea tehnică a circuitului.

Printre piloții care vor lua startul în 10 noiembrie se numără legende ale automobilismului românesc precum Titi Aur, Mihai Leu, Costi Stratniv, Emil Nestor şi Teodor Pârvu iar la secțiunea moto vom avea prilejul să-i urmărim pe Robert Mureșan, Titi Moldoveanu, Vlad Bar, Ionel Pașcotă și Remus Nădășanu. Lista completă de start va fi dată publicității în cursul săptămânii viitoare.

Transilvania Motor Ring este cel mai mare complex dedicat sporturilor cu motor din România și singurul de acest fel din Transilvania. Acesta se întinde pe o suprafață de 35 de hectare și este localizat la 4 km de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Târgu-Mureș – Toplița – Borsec și la 1,70 km de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu.

În cadrul Complexului, pista are o lungime de 3.708,00 m, având lățimea cuprinsă între 11-14 m iar clădirile administrative asigură facilitățile necesare desfășurării de evenimente de profil, fiind dotate cu trei boxe pentru serviciul tehnic de control, spații digitale pentru controlori cursă, post de cronometraj, supraveghere cursă, spațiu director cursă, studiouri TV și radio, bucătărie, spațiu pentru pregătirea premierei, platformă pentru premiere, sala de conferință, sala mică pentru curs și material didactic.

De asemenea, există 11 boxe pentru concurenți și două grupuri sanitare și șase birouri și camere de lucru pentru echipe. Boxele sunt dotate cu instalații de utilizare energiei electrice monofazate și trifazate și instalație sanitară (lavoar).

Tribuna are lungimea de 52,50 m, lățimea de 12,50 m și o capacitatea de 1428 de locuri.

Investiția cu o valoare de peste 55 milioane de lei a fost realizată prin proiectul „Parc auto pentru sporturi cu motor”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Circuitul Transilvania Motor Ring poate fi închiriat de orice persoană fizică sau juridică, (cluburi, asociații, etc.) pentru organizarea de evenimente publice sau private, track-day, competiții sportive, școli de pilotaj, lansări, expoziții, prezentări, workshop-uri și team buildinguri.

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Samuraii Florii de Cireș s-au întors acasă cu medalii

Distribuie Sâmbătă, 2 decembrie, sportivii din cadrul Samuraii Florii de Cireș s-au deplasat la Sandominic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.