Share

Home / Slider / Victimele de la Colectiv, comemorate la Târgu Mureș
O tragedie colectivă a României, comemorată (Foto: Andrei Vornicu)

Victimele de la Colectiv, comemorate la Târgu Mureș

30 octombrie 2015 va rămâne în istoria României o dată funestă, asociată tragediei în care și-au pierdut viața 64 de oameni în clubul bucureștean Colectiv, în urma unui incendiu. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane. Penultima zi a lunii octombrie este comemorată în fiecare an în cadrul unor momente de reculegere care au loc în toată țara.

La Târgu Mureș, în fața Monumentului Latinității de la Palatul Administrativ, la ora 18.00, un grup de oameni din partea Vocii Mureșene, a USR și a Platformei RO100 au compus din lumânări de tip capsulă cuvântul Colectiv, sub care au adăugat numărul 64. Luminile flăcărilor au transmis condoleanțe eternității.

Ceva mai încolo, la Ceasul cu flori, numele fostului club a strălucit din nou, în flăcări care nu iau viața, ci ne amintesc că aceasta este fragilă și că se poate stinge oricând din pricina indiferenței umane, a egoismului și a memoriei scurte, care nu învață din greșeli.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ALERTĂ: Stație de carburanți în construcție la 50 de m de platforma Azomureș

Biroul de Presă al companiei Azomureș a remis, astăzi, redacției Zi de Zi un comunicat …

Share
Share