Home / Cultură / Premii pentru cele mai valoroase „Armonii muzicale”

Premii pentru cele mai valoroase „Armonii muzicale”

Distribuie

Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș a organizat prima ediție a  Festivalului Național Studențesc de Muzică Ușoară „Armonii muzicale”, în perioada 26-28 octombrie, la Sala de spectacole „Mihai Eminescu”.

Concurenţi din cinci centre universitare

Festivalul Național Studențesc de Muzică Ușoară a fost creat ca o manifestare cultural-artistică adresată tinerilor iubitori de muzică ușoară cu calități interpretative. Acest festival concurs a dorit identificarea și promovarea tinerelor talente din România.

“Concursul de Muzică Ușoară a început vineri, 26 octombrie, de la ora 18.00. La concurs au participat opt studenți din cinci centre universitare din țară. Ne-am bucurat încă de la început de participarea unei tinere talentate, venite din Rusia. La această ediție am avut secțiunea Interpretare, la care a fost obligatorie participarea cu două piese, din care una să fie în limba română/maternă. Juriul a fost alcătuit din specialiști și personalități ale muzicii ușoare, precum conf. unv. dr. Lelia Mariana Albu, conf. unv. dr. Ramona Preja și Raluca Edith Apolţan”, a precizat Luminița Praja, directorul festivalului.

Premiile festivalului

Sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 18.00, a avut loc Spectacolul de Gală, în cadrul căreia participanții au fost premiați astfel: Trofeul Festivalului a revenit Larisei Roxana Giurgiu, în vârstă de 18 ani, de la CCS Cluj-Napoca, locul I a fost adjudecat de Florin Răzvan Encuna, în vârstă de 25 ani, de la CCS Ploiești, locul II a fost obținut de Evelyn Tînț, în vârstă de 24 ani, de la  CCS Târgu-Mureș, locul III a fost obținut de Alexandra Maria Cazan, în vârstă de 20 ani, de la CCS Târgu-Mureș, iar o mențiune a fost acordată Anei-Maria Ioana, în vârstă de 18 ani, de la CCS Sibiu.

Invitații Spectacolului de Gală au fost tinerele talente Vascul Diana, Rusu Anastas și trupa Acoustic Bastards.

“Festivalul Național Studențesc de Muzică Ușoară a avut un debut frumos și sperăm ca la edițiile viitoare să avem și mai mulți participanți din toată țara, precum și de pe alte meleaguri”, a transmis Luminița Praja.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Sesizări de malpraxis la Direcția de Sănătate Publică Mureș

Distribuie Comisia de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis din cadrul Direcției de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.