Prof. univ. Valerius Ciucă, Doctor Honoris Causa al UMFST Târgu-Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Prof. univ. Valerius Ciucă, Doctor Honoris Causa al UMFST Târgu-Mureș

Urmare a propunerii realizate de Facultatea de Economie și Drept, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) Târgu-Mureş, a fost acordată distincția de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Valerius Ciucă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în semn de recunoaştere a excelenţei sale ştiinţifice şi profesionale în domeniul științelor juridice, precum și pentru contribuția adusă promovării culturii şi ştiinţei româneşti.

Ceremonia se va desfășura vineri, 2 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Magna a UMFST Târgu-Mureș, de pa strada Nicolae Iorga nr. 1.

„Domnul profesor Valerius Ciucă este profesor titular la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și profesor asociat și invitat la o serie de universități din Franța și Canada, are o publicistică remarcabilă îndeosebi în domeniul filosofiei dreptului, a dreptului roman și dreptului Uniunii Europene și, totodată, inițiatorul după anul 1990 a „școlii dreptului organic”. În anul 2015 a fost desemnat Profesor Bologna,  de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania, activitățile sale universitare fiind extrem de orientate către formarea generațiilor de juriști. Una dintre activitățile sale de referință pentru România și Uniunea Europeană a reprezentat-o aceea desfășurată în calitate de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în perioada 2007-2010. Pe această cale comunitatea academică din Târgu-Mureș îi adresează sincere și calde felicitări!”, a transmis conf. univ. dr. Nicolae Ploeşteanu, directorul Departamentului de Drept şi Administraţie Publică din cadrul UMFST Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE