Share

Home / Administratie / Parcul Central din Sighişoara, rebotezat

Parcul Central din Sighişoara, rebotezat

În ședința extraordinară din data de 30 octombrie 2018, Consiliul Local Sighișoara a aprobat atribuirea denumirii de Parcul Unirii, parcului central situat în Sighișoara, Piața Hermann Oberth.

În contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri, Asociația Tabla de Șah Sighișoara a propus ca Parcului Central să-i fie atribuită denumirea de Parcul Unirii.

„Punctul central al Orașului de Jos este Piața Hermann Oberth. Spre acest loc se concentrează toate străzile importante ale centrului istoric din Sighișoara. De la începuturi și până la mijlocul secolului al XX-lea acest spațiu a constituit punctul central al Orașului de Jos, locul în care se țineau târgurile săptămânale ale orașului, în care se organizau jocuri, unde se desfășurau diverse evenimente și sărbători, parade sau manifestări oficiale. Până în anul 1924, piața de aici s-a  numit ”Marktpltz”, până în 1948 ”Unirii”, apoi ”Lenin” până în 1990, iar în final ”Hermann Oberth”. Caracterul istoric al pieței dispare la mijlocul anilor ’50 din secolul trecut când în mijlocul ei este amenajat un spațiu verde, cu denumirea generică de ”Parcul Central”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conflict salarial la Primăria oraşului Luduş

Actualele salarii ale angajaților din Primăria orașului Luduș sunt calculate conform Legii unice de salarizare …

Share
Share