Cursuri gratuite de formare profesională, prin proiectul „Sprijin IMM” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1220 Vizualizări

Cursuri gratuite de formare profesională, prin proiectul „Sprijin IMM”

Hotelul „Grand” din Târgu-Mureş a găzduit, recent, „Conferința Gratuită de Informare” a proiectului ”Sprijin IMM”, prin intermediul căruia prezentatorul evenimentului le-a dezvăluit celor prezenți calitățile unui bun antreprenor, respectiv a făcut o mică informare a proiectului.
„Eu activez în domeniul recrutării, de 24 de ani, cu firma Job Selection din Brașov. Am ajuns în acest proiect datorită unei agenții de turism, deci într-un fel sau altul, din rezultatul pentru personal hotelier la agenție de turism am ajuns să organizăm acum evenimente pentru acest domeniu”, și-a prezentat în câteva cuvinte cariera directorul de operaționi Job Selection, Carmen Szasz.
„Acest proiect se adresează celor din industria ecoturismului, turismului, procesarea alimentelor și procesarea băuturilor. Avem nevoie, ca și grup țintă, de 100 de angajați, cu funcții de management, 40 de angajați din resurse umane și 362 de antreprenori. Din punct de vedere al grupului țintă ne bucurăm că acest domeniu al ecoturismului și al turismului este din nou pus în valoare și se dorește formarea acestor antreprenori”, a mai transmis Carmen Szasz.

Corelaţia dintre hobby şi muncă

În deschiderea evenimentului, rectorul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Mircea Simionescu, a transmis câteva cuvinte celor prezenți, printre care se numărau și câțiva studenți de la această universitate.

„Un anunț în ziar: ”caut slujbă bine plătită, între 2.000 și 5.000 de lei, cu program de lucru flexibil în favoarea mea, în sensul de a pleca la ora 16.00. Doritorii să sune! Dacă sunați, vom căuta împreună. ”. Acest anunț arată foarte bine că uneori condițiile le depunem noi, cei care solicităm un parcurs ușor și bine plătit. Pe de altă parte, e interesant și provocator să îți iei destinul în mâini, destinul profesional și să valorifici oportunități. E minunat să te poți corela în viață, când ai un hobby și acel hobby să devină profesiunea ta, să existe o corelație între a muncii și a o face cu plăcere. Dar vă îndemn să păstrați mereu flexibilitatea aceasta, în sensul de a vă adapta la nevoile vieții. Am citit zilele trecute o statistică,  o statistică de vreo două luni, în care ne poziționăm, mă refer la România, pe locul doi în lume, la o nevoie a angajatorilor, antreprenorilor, vis-a-vis de forța de muncă. Faptul că ne aflăm pe locul doi e foarte interesant și ne spune ceva totodată:  de ce pleacă lumea din țară? ”, a afirmat prof. univ. dr. Mircea Simionescu.

Cursuri gratuite de formare profesională

Obiectivul general al proiectului este de a conștientiza angajatorii asupra importanței și necesității participării angajaților la programe de formare profesională, respectiv de a susține angajații din departamentele de management și resurse umane, a antreprenorilor și a IMM-urilor, cu scopul de a crește gradul de adaptare la activități.
În cadrul proiectului ”Sprijin IMM” se vor desfășura cursuri gratuite de formare profesională, prin intermediul cărora se obțin certificate de calificare de manager îmbunătățiri procese (120 de ore), inspector resurse umane (60 ore), respectiv de competențe antreprenoriale (40 de ore). Cursurile se vor desfășura în Târgu-Mureș, după ce se vor forma grupele. Cei interesați pot accesa site-ul www.sprijinimm.ro pentru mai multe informații, iar înscrierile se pot face la Viorica Cristea, expert identificare, recrutare, înscriere și monitoriare grup țintă și IMM prin numerele de telefon +40 721-115.787, +40 729-642.999 sau +40 745-438.818, respectiv și prin mail la adresa proiect@sprijinimm.ro.
La finalul evenimentului, s-a desfășurat o convorbire deschisă, prin intermediul căreia oamenii au avut ocazia să îi ceară ajutorul reprezentantei Job Selection, să îi adreseze întrebări referitoare la lipsa de personal, la felul în care această problemă se poate rezolva. În acest timp, Carmen Szasz a declarat că „pentru a fi antreprenor nu este nevoie numai de pregătire școlară, ci de spirit”.

SZABÓ Bernadett

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE