FOTO: Caravana Tricolorul a ajuns în Piața Teatrului din Târgu-Mureș Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 358 Vizualizări

FOTO: Caravana Tricolorul a ajuns în Piața Teatrului din Târgu-Mureș

Vineri, 2 noiembrie, pe ritmurile Imnului Național, Caravana Tricolorul inițiată de Tineretului Național Liberal a ajuns la Târgu-Mureș.

Caravana Tricolorul reprezintă o acțiune simbolică, desfășurată la nivel național și care își propune să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, organizațiile TNL poartă drapelul național de o lungime de 30 metri și o lățime de 10 metri, prin toate județele țării, până pe 25 noiembrie, când tricolorul va fi arborat la Alba Iulia. Vineri tricolorul a ajuns în Piața Teatrului unde a fost fluturat de membrii partidului și în cimitirul Eroilor în semn de respect față de cei care au căzut în lupta pentru protejarea patriei.

Unitatea națională, atât de importantă

„Noi, tinerii liberali mureșeni, am avut onoarea de a aduce Drapelul Național la Târgu-Mureș, în drumul său spre Alba Iulia, unde vom fi prezenți, de Ziua Națională, în haine de sărbătoare”, a spus Dan Iernuțan, președintele TNL Mureș. „Ne-am bucurat că am fost popas al unirii simbolice a regiunilor istorice românești”, a adăugat Cristian Darosi, secretarul adjunct al PNL Mureș.

Întrebați de semnificația acestui moment, tinerii liberași au declarat că centenarul reprezintă o ocazie bună de a reveni la rădăcini și de a-și respecta propria proveniență. „Dacă românii de acum un secol s-au zbătut pentru Marea Unire, este rândul nostru să ne gândim la viitorul Târgu-Mureșului, al județului Mureș și al României, pentru următorii 100 de ani. Este șansa noastră să arătăm că știm să respectăm valorile, tradițiile, unitatea și toleranța dintre oameni, respectându-ne pe noi și toate etniile alături de care trăim”, a spus Sarlea Horea, președintele TNL Târgu-Mureș.

În piață nu au fost doar tinerii, ci și membrii veterani ai acestei organizații, printre care și președintele Organizației Femeilor Liberale, Mara Togănel. „Piața Teatrului și Monumentul Eroilor. Două locuri-simbol din Târgu-Mureș au fost popasul Tricolorului în Caravana pusă în mișcare de Tineretul Național Liberal. Drapelul Național și-a continuat drumul, dar rămâne în sufletele noastre, ale celor care am ales să rămânem aici, ca să desăvârșim, puțin câte puțin, Unirea. Anul acesta, poate mai mult ca oricând, ar trebui să conștientizăm cu adevărat importanța unității naționale. Organizația Femeilor Liberale s-a alăturat acestei frumoase inițiative și împreună cu tinerii liberali am dorit să celebrăm această sărbătoare, așa cum se cade, cu respect și cu recunoștință’’, a declarat Mara Togănel.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE