Share

Home / Agricultura / Start la plăţi pentru crescătorii de ovine şi caprine

Start la plăţi pentru crescătorii de ovine şi caprine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Mureş informează pe toţi solicitanţii acestor tipuri de sprijin că începând cu data de 1 noiembrie 2018 a demarat plata corespunzătoare avansului în cadrul schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine, pentru cererile depuse în Campania 2018.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ovidiu Săvâşcă, director executiv al APIA Mureş, în conformitate cu prevederile articolului 5 din Hotărârea de Guvern nr. 783/2018 privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al plății unice pe suprafață, al plății redistributive și a intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, al plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, al plății pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentruspeciile ovine/caprine, plafonul aferent schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine este, la nivel naţional, de 56.100.000 de euro.

“Cuantumul pentru plata avansului este de 11.1815 de euro/cap, calculat la cursul de schimb valutar de 4,6638 de lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018. Acest cuantum în avans reprezintă 70% din cuantumul calculat pentru anul 2018, care este de 15,97 de euro/cap eligibil.Precizăm că în anul 2018 la nivelul APIA Mureş s-au înregistrat, pentru acest tip de sprijin, un număr de 413 de cereri în sectorul creşterii ovinelor, respectiv 23 de cereri în sectorul creşterii caprinelor, pentru un efectiv cumulat solicitat de 123.739 de capete ovine, respectiv 3.020 de capete de caprine”, a precizat directorul executiv al APIA Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Cinci soiuri de grâu de la Fundulea

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share