Home / Administratie / Drapelul României, sfinţit la Catedrala Ortodoxă din Târgu-Mureş

Drapelul României, sfinţit la Catedrala Ortodoxă din Târgu-Mureş

Distribuie

Instituția Prefectului Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş și Protopopiatul Ortodox din Târgu-Mureș, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, organizează duminică, 11 noiembrie, o ceremonie de arborare a drapelului național pe turnul Palatului Administrativ.

Slujbă în memoria eroilor

Ceremonia va începe la ora 9.30, la Catedrala Ortodoxă din Târgu-Mureș, cu Sfânta Liturghie, urmând ca de la ora 11.30, drapelul să fie sfințit în fața Catedralei.

Va avea loc și o slujbă comemorativă în memoria eroilor căzuți în teatrele de operații, ținând cont de faptul că în fiecare an la 11 noiembrie se marchează Ziua veteranilor din teatrele de operații.

Ulterior, drapelul va fi purtat de personal al Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului de Interne către Palatul Administrativ, unde va fi ridicat pe turnul mare, cu ajutorul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș.

”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, iar în județul Mureș sunt organizate mai multe activități, ceremonii, care să marcheze această mare sărbătoare. Având în vedere că majoritatea instituțiilor din județ și reprezentanții societății civile organizează manifestări importante, am avut în vedere ca, în semn de omagiu pentru înaintașii noștri, să organizăm activități deosebite. Printre aceste activități, se află și aceea a înălțării drapelului național pe clădirea Instituției Prefectului, mai repede ca în alți ani. Vom organiza această activitate duminică, de la ora 11.30, cu un ceremonial care va începe la Catedrala Mare, unde va fi sfințit drapelul, după care va fi purtat de militari până în fața Instituției Prefectului, unde vom organiza înălțarea acestuia pe clădirea simbolică a Municipiului Târgu-Mureș și, pe această cale, îi invit și pe locuitorii județului Mureș să fie alături de noi la această ceremonie”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureș.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.