Home / Slider / Patru intelectuali din Sânger, intimidaţi în stil mafiot!

Patru intelectuali din Sânger, intimidaţi în stil mafiot!

Distribuie

Sătenii din Sânger, comună situată la circa 12 de kilometri de oraşul Luduş, au descoperit stupefiaţi, în dimineaţa zilei de 1 noiembrie, în Parcul „Buna” din centrul aşezării, o coroană de flori… dedicată unor localnici aflaţi în viaţă. Coroana era însoţită de o bucată de carton pe care cineva a scris mesajul „Ţărână uşoară ca plumbul”, destinat următorilor locuitori ai comunei: Simona Ţandea, Simion Turdean, Emil Şerban, Teofil Petrovan şi Dinu Dâmbean, un personaj misterios a cărei identitate adevărată este necunoscută, foarte activ însă pe reţeaua de socializare Facebook, unde prezintă diverse dezvăluiri despre conducerea Primăriei.

Emil Şerban, învăţător: „După câte am auzit eu, Mafia din Italia face aşa”

De profesie învăţător, Emil Şerban a afirmat că acţiunea a fost regizată de primarul localităţii, în semn de răzbunare pentru unele dezvăluiri făcute pe reţeaua de socializare Facebook de… misteriosul Dinu Dâmbean.

Reporter: Vă rog să ne povestiţi ce s-a întâmplat…

Emil Şerban: Zilele trecute, primarul a pus în centrul satului o coroană din asta de morţi, lumânări, şi o bucată de carton mare pe care scrie numele meu, o colegă învăţătoare şi alţii… Încă două persoane. Scrie acolo să ne fie ţărâna grea ca plumbul, lucruri care nu se pretează la un primar.

Reporter: Când a fost găsită coroana în sat?

Emil Şerban: Joia trecută.

Reporter: L-aţi văzut pe primar când aşeza coroana sau doar bănuiţi că aşa s-a întâmplat?

Emil Şerban: Cum să vă spun, ştiţi cum e la ţară, oamenii tăte le ştiu la ţară. El a cumpărat-o, juristul Primăriei a scris-o, ne-a urat moarte uşoară, şi un beţiv ordinar a venit şi a pus-o.

Reporter: Mai exact, ce scrie pe acea bucată de carton?

Emil Şerban: Să ne fie ţărâna grea ca plumbul.

Reporter: Cui?

Emil Şerban: La cei cinci. Patru persoane reale din comună şi mai este o persoană care scrie despre multe lucruri, e o persoană anonimă, nu ştim cine e, scrie pe Facebook sub numele de Dinu Dâmbean. Aveţi Facebook?

Reporter: Da, am.

Emil Şerban: Dacă aveţi Facebook, uitaţi-vă că este acolo o pagină, Dinu Dâmbean, agricultor din Sânger.

Reporter: V-aţi adresat Poliţiei?

Emil Şerban: Am fost, am căutat Poliţia toată ziua, n-am găsit pe niciunul atunci, la telefonul pe care îl ştiam nu mi-a răspuns nimeni.

Reporter: La Sânger?

Emil Şerban: Da. N-am putut lua legătura cu niciun poliţist. Am sunat la 112 pentru că după părerea mea este un gest mafiot să pui aşa ceva în centrul satului. După câte am auzit eu, Mafia din Italia face aşa, aruncă un cartuş în curte, să ştie omul că ăla îl aşteaptă, sau îi pune coroana în faţa casei, ca să ştie ce îl aşteaptă. Ne-a pus coroană în mijlocul satului, la doi dascăli, la un autor de arhive şi la un ofiţer de pompieri, la Sărmaşu. Eu sunt învăţător de meserie, chiar nu suntem ultimii din sat. Suntem patru persoane onorabile. A cincea persoană e Dinu Dâmbean, ăla care nu ştie nimeni cine e, iar primarul ne bănuieşte pe noi, că scrie acolo…

Alexandru Măgheran, primar: „Dacă ei mă acuză pe mine, eu îi dau în judecată!”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Alexandru Măgheran, primarul comunei Sânger, a spus că are lucruri mai importante de făcut decât să intimideze cetăţenii. Totodată, edilul şef al comunei Sânger a susţinut că grupul celor patru localnici care îl acuză de depunerea respectivei coroane postează frecvent pe Facebook informaţii calomnioase folosind numele unui cetăţean decedat. Nu în ultimul rând, Alexandru Măgheran a promis că va merge în instanţă împotriva celor patru localnici, dacă aceştia vor continua să îl învinovăţească pentru incidentul iscat în data de 1 noiembrie.

Reporter: Un grup de cetăţeni vă acuză că le-aţi pus o coroană cu dedicaţie în centrul comunei…

Alexandru Măgheran: Dacă ei mă acuză pe mine, eu îi dau în judecată!

Reporter: Deci n-aţi fost dumneavoastră…

Alexandru Măgheran: Nu!

Reporter: Aveţi informaţii suplimentare?

Alexandru Măgheran: Ăsta e un grup care postează în numele unui mort. A fost o persoană cu handicap în sat cu numele ăsta. Toate persoanele care nu-s agreate de ei, sunt atacate de Dinu Dâmbeanu. Un băiat care a fost făcut hoţ şi interlop, le-a pus coroana acolo. Eu nu aveam cunoştinţă despre asta, eram plecat la Finanţe şi funcţionarul mi-a spus „Hai să vezi ce e acolo!”. M-am uitat la ea şi i-am dat pace. Asta a fost tot.

Reporter: Susţineţi că n-aţi fost dumneavoastră, dar întâmplarea este adevărată…

Alexandru Măgheran: Întâmplarea e adevărată, că e acolo coroana, depusă, după aia nu ştiu ce s-a întâmplat, au luat ei tabla aceea jos… Îl bănuie pe ăla, iar eu nu am nicio legătură cu asta, nici nu am timp de aşa ceva, cu asta mă ocup eu? Dar ei se ocupă de mine…

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.