Share

Home / Administratie / Proiectul Autostrăzii Iași – Târgu-Mureș, adoptat de Parlament

Proiectul Autostrăzii Iași – Târgu-Mureș, adoptat de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 7 noiembrie, cu 261 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării Autostrăzii Iaşi – Târgu-Mureş – Autostrada Unirii, informează www.agerpres.ro.

Proiectul a fost iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, şi prevede că Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov – Borş, în apropierea municipiului Târgu-Mureş.
Potrivit Agerpres, Autostrada Unirii va fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor, care este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi care va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.
Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for legislativ decizional.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Animaţie grafică: cum s-a produs accidentul cu doi morţi de lângă Suseni

Jurnaliştii de la Observator (Antena 1) au făcut publică o animaţie grafică de 12 secunde …

Share
Share