Share

Home / Sanatate / Testare gratuită a glicemiei la Spitalul de Urgenţă!

Testare gratuită a glicemiei la Spitalul de Urgenţă!

Mureşenii care doresc să-şi testeze gratuit glicemia sunt aşteptaţi, în perioada 14-16 noiembrie, între orele 8.00 – 11.00, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, la Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, camera 4089.

Acţiunea este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, cerebrată în fiecare an în data de 14 noiembrie, şi urmăreşte informarea populaţia cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în prevenirea diabetului.

Persoanele care doresc să-şi testeze gratuit glicemia sunt rugate să nu mănânce înainte de a veni la spital.

Simpozion tematic

De asemenea, Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată şi de un simpozion organizat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici Mureş (ASCOTID) şi Asociaţia Medicilor de Familie Mureş.

Tema Zilei Mondiale a Diabetului 2018-2019, stabilită de către Federaţia Internaţională de Diabet, este “Familia şi Diabetul”.

Simpozionul „Implicaţiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate şi asupra familiilor acestora” va reuni medici specialişti în diabet şi boli de nutriţie, medici de familie, medici pediatric, psihologi, pacienţi şi va avea loc miercuri, 14 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Care sunt beneficiile tehnologiei în tratamentul DZ? Ce ar putea sa facă o persoană diagnosticată cu diabet? Care sunt implicaţiile psihosociale ale DZ asupra persoanelor afectate şi asupra familiei? Este diabetul o barieră în calea unei vieţi sociale active?, sunt doar câteva dintre întrebările la care vor încerca să răspundă specialiştii prezenţi la acest simpozion.

Educarea şi informarea, prioritare

Totodată, în seara de 14 noiembrie, clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş va fi iluminată în albastru.

„Scopul acestor evenimente este conştientizarea faptului că educarea şi informarea pacienţilor este vitală pentru ca aceştia să înţeleagă faptul că diabetul nu este cel mai grav lucru care li se poate întâmpla, ci că alegerile lor, din momentul diagnosticării, le va decide drumul. Pot să se îngrijească şi să trăiască o viaţă normală sau pot să îşi ignore condiţia şi să-şi agraveze starea de la an la an”, a declarat dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Diabetul zaharat este o boală care nu doare, nu se vindeca şi, în timp, poate genera complicaţii teribile (amputare, orbire, neuropatie etc.). Confruntaţi cu această realitate, pacientii se sperie de cele mai multe ori, în timp ce medicii nu au timpul suficient pentru a le oferi toate informaţiile necesare. Specialiştii spun că, în cazul pacienţilor cu diabet, educaţia reprezinta 50% din eficacitatea terapiei.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Marcel Iureș consideră că adevărații eroi sunt invizibili: „Anonimii sunt cei care țin un popor“

Nu este cel mai monden dintre actorii români și e destul de scump la vedere, …

Share
Share