Home / Invatamant / „Animale săltărețe din fructe și legume zâmbărețe”, la Reghin

„Animale săltărețe din fructe și legume zâmbărețe”, la Reghin

Distribuie

Concursul „Animale săltărețe din fructe și legume zâmbărețe” și-a derulat prima ediție, demersul fiind inițiat de un grup de profesori de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 3 Reghin.

Deoarece, atunci când natura ajunge în amurgul pârguit al anului, când în faţa ochilor ni se desfăşoară un tablou mirific, în care culorile se luptă pentru supremaţie, nu poţi să nu aduci un omagiu toamnei. Frumuseţile şi bogăţiile pe care ni le oferă natura, în acest superb anotimp, trezesc în noi impulsul creativ. De ce să nu ne bucurăm de ceea ce ne oferă toamna şi să punem în valoare, parfumul şi culoarea ei?

Prin aceste demersuri creative ne înfrumuseţăm viaţa, educând totodată elevii spre a-şi dezvolta gustul pentru frumos, a aprecia şi realiza creaţii artistice .Tipul proiectului a fost Domeniul cultural-artistic, arte vizuale. Participanții au fost în număr foarte mare, reunind elevi din toate clasele școlii. Concursul fiind pe clase, fiecare s-a străduit să fie cea mai bună venind cu creații cât mai originale și dând lucrărilor nume cât mai deosebite.

De departe s-a remarcat Clasa a VI-VII, moderați coordonată de doamnele profesoare Emeșe Ardelean și Teodora Cîmpian, care a avut ca temă „Nunta fructelor și a legumelor”. Elevii au ales să-și prezinte creația sub forma unei scenete în versuri invitându-ne astfel la nunta dintre Domnul și Doamna Sfeclă.

Clasa a XII-a, coordonată de doamnele profesoare Bianca Bejan și Cistina Cota, a prezentat „Minunile colorate ale toamnei”.

Clasele a VIII-IX-X și a XI-a, coordonate de Ilinca Frandeș și Adrian Creți, au prezentat lucrarea cu tema „Animale în vacanță”.

Clasa a V-a, coordonată de doamnele profesoare Ana-Maria Sattler și Alina Pușcaș, a prezentat „Animalele de pe glob” unde creativitatea și imaginația au ieșit mult în evidență.

Clasa a VIII-a, coordonată de doamnele Romica Oprean și Mihaeela Sava, a prezentat lucrarea cu tema „Animalul- cel mai bun prieten al meu”.

Preșcolarii, coordonați de Forgaci Andreea și Maria Iclănzan, a prezentat „Animalele toamna”.

Clasa pregătitoare + Clasa I, coordonată de Codruța Recheșan și Ioan Socol, a prezentat „Veselie de toamnă”.

Clasa a II-III-a, sub îndrumarea doamnelor Odet Fărcaș și Mihaela Dicu, ne-au prezentat „Prietenii noștri”.

Clasa a IV-a, sub îndrumarea profesoarelor Voica Grama și Ancuța Faur, a prezentat „Fantezia toamnei”.

Clasa a III-a, coordonată de Oana Pscu și Felicia Zdărie, a prezentat „Animale de pe glob”.

Clasa a V-VI-VII-a sev., coordonată de doamnele Mirela Bogdan, Flora Socol și Victoria Jitaru, a prezentat lucrarea cu tema „În pădurea veselă”.

Clasa a III-a sev., sub îndrumarea doamnelor Csizmaș Csila și Elena Zeteș,  a prezentat „Conferința animalelor”.

Expoziția a fost organizată pe holul școlii, la intrarea în fiecare clasă, astfel încât oricine a putut să admire creațiile fiecărei clase. Lucrările au fost jurizate de un juriu format din directori și cadre didactice. Deoarece fiecare lucrare avea cel puțin o creație mai ieșită din comun, juriul a decis ca toate lucrările să fie premiate cu Locul I, excepție făcând clasa a VI-VII-a mod., care s-au evidențiat prin modul original de prezentare a proiectului cu tema „Nunta fructelor și a legumelor”, motiv pentru care juriul a acordat acestei clase Marele Premiu.

Pentru că, din păcate aceste creații nu se pot păstra în timp, fiind făcute din materiale perisabile, toate lucrările au fost fotografiate.

Pe lângă diplome, elevii au fost răsplătiți și cu mere donate de la Fermele  Gliga.

Prin obiectivele propuse și prin finalitățile obținute, concursul a constituit un pas înainte în promovarea și a copiilor cu CES, în depistarea și cultivarea talentelor, în dezvoltarea gustului artistic, al creativității.

Ioan SOCOL, Camelia MOLDOVAN, Codruța RECHEȘAN, Cristina Anca COTA

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.