Home / Business / Brandul de schiuri Reghin, repus pe picioare de doi clujeni

Brandul de schiuri Reghin, repus pe picioare de doi clujeni

În urmă cu trei ani de zile, doi prieteni din Cluj au decis să schimbe și soarta echipamentelor sportive de iarnă produse sub brandul Reghin. Sebastian Big și Ionuț Pațiu au readus schiurile Reghin și, mai nou, snowboarduri.

”Ne gândeam de mult timp să începem o afacere pe cont propriu. Și revitalizarea brandului Reghin ni s-a părut o idee bună, mai ales că amândoi suntem pasionați de sporturile de iarnă. După ce am verificat la OSIM că nu există exclusivitate asupra numelui , l-am înregistrat noi și așa a început tăvălugul,” spune Sebastian, pentru redbull.com.

Cu toate aceasta, din rațiuni economice, Sebastian și Ionuț nu produc schiurile în România, ci în Cehia. ”Vrem ca ele să rămână accesibile pentru oameni, așa cum erau odată. Și putem să facem asta doar prin colaborarea cu fabrica din Cehia care face producție de masă și care ne poate ajuta și pe noi cu cele câteva sute de bucăți pe care le scoatem în fiecare sezon. Noi nu suntem o afacere de milioane de euro să ne permitem o astfel de producție pe cont propriu, ci niște oameni care și-au investit economiile și care au făcut împrumuturi la bancă pentru o idee în care cred,” explică Sebastian.

”Am vrut ca designul schiurilor să le aducă aminte oamenilor de cum erau acestea odată, un design simplu, care din punct de vedere al calității se poate bate cu orice alt schi de pe piață,” spune Sebastian. Pentru viitor, cei doi își propun să ajungă la un design contemporan al schiurilor, care însă va fi tot minimalist, curat și geometric.

Anul acesta, Sebastian și Ionuț au creat trei modele de snowboard cu nume care aduc aminte de haiduci români care au devenit legende, Alimoș, Pintea și Jianu. Sunt primele plăci de snowboard scoase în România de o firmă, notează publicația amintită.

Ştefana MUREŞAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Distribuie: Ajutaţi-o pe Carmen să trăiască o viaţă normală

Apelăm la dumneavoastră pentru un caz umanitar. Este vorba de Carmen Mărginean, o tânără din …