Şcoli cu nereguli depistate de ISU Mureş: clădiri neautorizate PSI şi detectoare de gaz lipsă! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 450 Vizualizări

Şcoli cu nereguli depistate de ISU Mureş: clădiri neautorizate PSI şi detectoare de gaz lipsă!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș a finalizat controalele la unitățile de învățământ, efectuate conform unei hotărâri a Colegiului Prefectural din 2 noiembrie 2018.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, au fost verificate instalațiile de încălzire la 27 de unități școlare din tot județul, unde nu s-au găsit deficiențe majore.

Totuşi, printre neregulile semnalate s-au numărat defecțiuni ale centralelor termice și ale instalațiilor de distribuție a căldurii, iar în unele unități școlare încălzirea se realizează prin teracote cu lemne. De asemenea, s-a constatat că în toate școlile există condiții pentru asigurarea încălzirii.

Potrivit aceleiaşi surse, din punct de vedere PSI s-au constatat deficiențe la 7 unități școlare, care vizează lipsa sau nefuncționarea detectoarelor de gaz, hidranți neverificați la centrala termică, nereguli la depozitarea materialelor în încăperea centralei termice, iar în unele cazuri nu au fost desemnate persoanele care pun în funcțiune sistemul de încălzire.

În ceea ce privește lista obiectivelor neautorizate, aceasta cuprinde 31 de unități școlare, în majoritatea cazurilor fiind vorba de construcții noi, extinderi, mansardări și modernizări de clădiri.

În 20 de cazuri încă nu s-au depus documentații, în timp ce 11 unități școlare au demarat procedura de autorizare.

”În ședința Colegiului Prefectural, de altfel s-a adoptat și o hotărâre în acest sens, am dispus efectuarea unui control de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență în 27 de unități școlare. Tema de control a vizat modul de funcționare a sistemelor de încălzire, verificarea asigurării condițiilor pentru furnizarea agentului termic și funcționarea instalațiilor de încălzire din toate unitățile școlare. În urma controlului efectuat nu s-au constatat probleme deosebite, iar nota de control a scos în evidență faptul că în toate unitățile școlare se asigură încălzirea. Sunt și unele deficiențe legate de autorizarea școlilor din punct de vedere PSI. În această situație se află 31 de unități școlare, din care 20 nu au depus încă documentațiile, iar 11 unități școlare le-au depus parțial. Având în vedere această situație, am dispus atenționarea, prin Inspectoratul Școlar Județean, a conducerii școlilor, dar și a primarilor în subordinea cărora se află unitățile școlare respective, din punct de vedere administrativ,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE