Încă o provocare pe şantierul Autostrăzii Târgu-Mureș – Câmpia Turzii: decolmatarea a 110.000 de metri de canale! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1108 Vizualizări

Încă o provocare pe şantierul Autostrăzii Târgu-Mureș – Câmpia Turzii: decolmatarea a 110.000 de metri de canale!

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Dușa, a avut, în cursul acestei săptămâni, o întâlnire de lucru cu directorul Filialei teritoriale de îmbunătățiri funciare Mureș – Oltul Superior și al Administrației Bazinale de Apă Mureș, cu care a discutat despre lucrările care cad în sarcina acestor instituții.

Lucrări de asanare demarate

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, pe traseul Autostrăzii Târgu-Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a demarat deja lucrările de decolmatare a canalelor pe o distanță de aproximativ 110.000 de metri liniari pe trei amenajări, Valea Cerghid, Pârâul Sălcud și Cerghid – Izvoarele – Sălcud, iar Administrația Bazinală de Apă Mureș a asigurat suport tehnic pentru decolmatarea a trei subtraversări.

”Există și probleme legate de administrația județeană, iar acestea se referă la lucrările de amenajare pe care trebuie să le realizeze Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și Administrația Bazinală de Apă Mureș. Am discutat cu directorii acestor unități, deja lucrările care se referă la asanarea mlaștinilor din zonă și care sunt executate de ANIF au fost demarate și se vor finaliza în cursul acestui an. De asemenea, Administrația Bazinală de Apă Mureș analizează specificul lucrărilor care intră în competența dânșilor, astfel ca, pe tronsoanele care sunt finalizate, să se finalizeze și lucrările care sunt în responsabilitatea acestor instituții”, a declarat prefectul Mircea Dușa.

Situaţia de pe teren

Conform aceleiaşi surse, lucrările se derulează pe tot traseul autostrăzii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să demareze procedurile pentru recepția lucrărilor finalizate.

Tronsonul de autostradă care leagă orașul Ungheni de Chețani a fost împărțit pe 3 loturi de lucrări, iar lucrările se prezintă după cum urmează: Lotul 1, pe porțiunea cuprinsă între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, este finalizat în proporție de 93%, Lotul 2, pe porțiunea cuprinsă între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, este finalizat în proporție de 100%, Lotul 3, pe porțiunea între Iernut și Chețani, având o lungime de 17,9 kilometri, este finalizat în proporție de 57,8%, în timp ce porțiunea de autostradă cuprinsă între Chețani și Câmpia Turzii, care o lungime de 15,6 kilometri, este realizată în proporţie de 18,3%.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 75% prin Programul Operațional Infrastructura Mare, iar restul de 25%, prin bugetul de stat.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE