Share

Home / Cultură / Preşedintele Academiei Române, despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Preamăreşte Ortodoxia”

Preşedintele Academiei Române, despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Preamăreşte Ortodoxia”

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, spune despre Catedrala Mântuirii Neamului că, în contextul Centenarului Marii Uniri, noua construcţie „preamăreşte Ortodoxia”, iar „acum se va fi împlinit sorocul sacrificiilor noastre”, informează Mediafax.

Totodată, Ioan-Aurel Pop a mai precizat că, “românii sunt astăzi, conform canoanelor Marii Biserici aflate încă în vigoare, al doilea popor ortodox ca mărime din lume, după poporul rus”.

Potrivit Mediafax, istoricul Ioan-Aurel Pop declară, într-un interviu acordat publicaţiei “Lumina”, că ridicarea catedralei este modul ideal prin care Centenarul Unirii capătă sens: “La un secol de la Marea Unire, la aproape un secol de la ridicarea la rang de Patriarhie – în 1925 – şi la aproape un secol şi jumătate de la recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, construirea Catedralei Naţionale încununează o întreagă lucrare a poporului român asupra lui însuşi – cum ar fi spus Nicolae Bălcescu – şi ne aşază în rând cu lumea”.

(Redacţia)

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice!

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a remis vineri, 14 iunie, un …

Share
Share