Home / Consiliul Judetean Mures / FOTO: Start festiv pentru „Transilvania Motor Ring”

FOTO: Start festiv pentru „Transilvania Motor Ring”

Distribuie

Aproape 60 din cei mai valoroşi piloţi de automobilism şi motociclism din România au participat sâmbătă, 10 noiembrie, la inaugurarea „Transilvania Motor Ring”, cel mai mare complex pentru sporturi auto din România. Proiectul are valoarea de 58,1 milioane lei, iar finanţarea a fost obţinută în mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 în anul 2010, de echipa Consiliului Judeţean Mureş condusă de Lokodi Edit Emőke, iar lucrările au demarat în anul 2011, au continuat în perioada 2012-2016, când preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş a fost Ciprian Dobre, şi au fost finalizate în anul 2017, respectiv recepţionate în anul 2018, în mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

Primul circuit construit la acest nivel în România

Evenimentul de sâmbătă a fost organizat de Consiliul Judeţean Mureş în colaborare cu Asociaţia Mureş Rally Team, iar pe durata celor aproape şapte ore de curse demonstrative, potrivit estimărilor Jandarmeriei circuitul situat între localităţile Cerghizel şi Cerghid a fost vizitat de aproximativ 10.000 de persoane.

„Este unic pe ţară, este primul circuit construit la acest nivel în România, este o investiţie a Consiliului Judeţean Mureş, din fonduri europene şi din fonduri proprii, cred că este una dintre cele mai mari investiţii din ultima perioadă a Consiliului Judeţean şi una dintre investiţiile foarte importante care pot ridica nivelul turistic al regiunii, pentru că aici vor veni, sper, foarte mulţi din cei care iubesc sporturile cu motor. Evenimentul de astăzi are o importanţă deosebită, dorim să prezentăm publicului larg posibilităţile pe care le are circuitul”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

37 de evenimente, în agenda anului 2019

Complexul „Transilvania Motor Ring” este administrat de un serviciu al Consiliului Judeţean Mureş coordonat de Thomas Moldovan, care a subliniat paleta extinsă de competiţii şi evenimente care pot fi găzduite aici. Complexul este prevăzut, în afara circuitului de viteză, de un punct de informare, o clădire administrativă pentru oficială şi presă, restaurante, parcări şi boxe duble pentru echipe.

„Circuitul „Transilvania Motor Ring” se desfăşoară pe o suprafaţă de 36 de hectare, lungimea pistei este de 3.708 metri, avem o tribună care are o capacitate de circa 1.500 de persoane, dar spectatori în tot circuitul pot să intre circa 10.000. Avem locuri de parcare pentru autoturisme, autobuze, persoane cu handicap şi motociclete. Circuitul poate să găzduiască cam toate tipurile de sporturi care sunt pe roţi, atât cu motor auto, cât şi motociclism, karting, cât şi cele fără motor, cum ar fi ciclismul. De asemenea, circuitul poate fi închiriat pentru teste sau pentru plăcerea proprie”, a afirmat Thomas Moldovan, care a mai precizat că pentru anul 2019 circuitul este solicitat deja pentru 37 de evenimente.

Investiţie apreciată de Titi Aur şi Mihai Leu

Pe lista invitaţilor de marcă s-au aflat nume celebre în sporturile cu motoare, cum ar fi multiplul campion Titi Aur şi Mihai Leu, care au apreciat în termeni pozitivi investiţia realizată de Consiliul Judeţean Mureş.

„În România este practic primul circuit adevărat, cu toate condiţiile de motor-sport adevărat. Mai există şi alte locaţii, şi aici amintesc Adâncata şi circuitul pe care îl am eu, dar ce am eu este doar pentru a face şcoală. Acum suntem pe un circuit veritabil, un circuit care lipsea din peisajul automobilistic românesc şi cred că nu poate fi decât de bun augur că s-a făcut acest lucru. Eu l-am parcurs (circuitul – n.r.), dar nu acum, ci cu altă ocazie, este un circuit interesant, are şi diferenţe de nivel, lucru care îi dă o particularitate, este ceva special pentru România mai ales, un circuit care, teoretic ar trebui să facă multe lucruri bune în automobilismul sportiv”, au fost cuvintele lui Titi Aur.

„Sunt destul de apropiat de oraşul Târgu-Mureş şi ştiu demult despre circuit, mi se pare o idee extraordinară şi cred că este o investiţie foarte bună pentru tot judeţul şi poate pentru toată ţara. Sunt convins din ce văd că la Târgu-Mureş se va dezvolta foarte mult sportul cu motor şi cred că nu numai sportul cu motor, ci vor fi foarte mulţi copii care vor învăţa multe lucruri despre maşini, cred că vor fi mulţi care îşi vor face o profesie. Sunt multe meseriic are se practică pe lângă maşini”, a declarat Mihai Leu.

Plachete speciale pentru piloţi

La secţiunea Auto, printre competitori s-au regăsit: Titi Aur, Silviu Morar, Mihai Leu, Costi Stratnic, Emil Nestor, Vali Porcisteanu, Sebi Barbu, Octavian Ciovică, Lucian Raduţ, Ovidiu Dulacioiu, Octavian Drăgan, Ştefan Mihnea, Bogdan Dumitrache, Alexandru Roşiu, Paul Andronic, Natalia Ramona Iocsak, Claudiu Orha, Eduard Gobel, Florin Stecka, Beko Istvan, Szabo Robert, Alin Purcelean, Adrian Baciu, Alexandru Barbu, Lorincz Borbély, Petru Constantinescu, David Tarta, Rigo Zsolt, Kovacs Levente, Daniel Turzai, Szabo Istvan, Miklos Laszlo, Mihai Turcu, Domokos Sandor, Sandor Szilard, Jozsa Lorand şi Laszlo Lorand.
La secţiunea Moto, la start s-au aliniat următorii sportivi: Sorin Pop, Dumitru Robertino, Alex Moldovan, Claudiu Găzdac, Liviu Jigmond, Ştefan Văleni, Ionel Pascota, Patrick Pascota, Remus Nădăşanu, Aron Romocea, Roby Mureşan, Titi Moldoveanu, Vlad Bar, Szasz Oliver, Szasz Marton, Gagyi Peter, Vargha Csaba, Dan Ormenişan, Claudiu Popa, Denis Pop şi David Cătană.

La final, organizatorii au oferit piloţilor de la cele două secţiuni plachete speciale, în semn de apreciere şi de mulţumire pentru participarea la eveniment.

Vom reveni, în ediţiile următoare ale cotidianului Zi de Zi, cu alte articole realizate la evenimentul de inaugurare a complexului „Transilvania Motor Ring”.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.