Share

Home / Politic / Proiect pentru susţinerea medicilor de familie din mediul rural

Proiect pentru susţinerea medicilor de familie din mediul rural

La propunerea UDMR, Senatul a votat miercuri, 7 noiembrie, în favoarea unui sistem de medicină primară mai accesibil.

„Medicina de familie trebuie să fie accesibilă tuturor cetățenilor, chiar și în localitățile unde, în prezent, nu există cabinet medical”, a declarat liderul grupului UDMR din Senat, senatorul Cseke Attila, cu privire la proiectul de lege adoptat de Camera superioară a Parlamentului care prevede posibilitatea deschiderii unor puncte secundare de lucru pentru medicii de familie, în localitățile unde nu există cabinet medical de familie.

„În mediul rural, lipsa medicilor de familie este acută, există sute de localități fără cabinete de medic de familie”, a atras atenția şi deputatul UDMR, Vass Levente, inițiatorul proiectului de lege, secretar al Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaților a Parlamentului. Acesta a adăugat că modificarea legislativă propusă de UDMR ar veni în soluționarea acestei probleme, având în vedere că prevede posibilitatea ca autoritățile locale să înființeze cabinete medicale în care un medic de familie dintr-o altă localitate va putea acorda asistență medicală primară, timp de cel puțin zece ore pe săptămână.

Decizia finală în cazul acestui proiect de lege va fi luată de Camera Deputaților, urmând ca actul normativ să intre în vigoare după un eventual vot favorabil și promulgarea de către șeful statului. Astfel, medicii ar putea încheia, în prima jumătate a anului viitor, contractele necesare cu Casa de Asigurări şi îşi vor putea începe activitatea în localitățile în care în prezent nu sunt, sau nu vor fi, datorită pensionării, medici de familie.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ALERTĂ: Stație de carburanți în construcție la 50 de m de platforma Azomureș

Biroul de Presă al companiei Azomureș a remis, astăzi, redacției Zi de Zi un comunicat …

Share
Share