Centrul cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, sfințit de ÎPS Irineu Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 399 Vizualizări

Centrul cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, sfințit de ÎPS Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit azi, 13 noiembrie în mijlocul credincioșilor din parohia Bistra Mureșului, protopopiatul Reghin. Cu acest prilej, ÎPS Irineu a  oficiat, începând  slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din localitate, în cadrul căruia funcționează o subfilială a Societăţii Naţionale „Crucea Roşie”.

Demersurile pentru înființarea Centrului cultural-catehetic din parohia Bistra Mureșului au fost inițiate în anul 2012, lucrările din interiorul așezământului fiind terminate pe parcursul anului curent. În cadrul acestui centru funcționează două cabinete medicale, respectiv unul stomatologic, ce oferă servicii medicale gratuite tinerilor sub 18 ani, și unul de medicină generală, dedicat medicilor de familie și asistentului comunitar.

În cadrul centrului se mai află o farmacie, un birou destinat subfilialei „Crucea Roșie”, precum și o sală multifuncțională dotată cu bucătărie. Prin intermediul Centrului cultural-catehetic din parohia Bistra Mureșului sunt derulate numeroase proiecte, dar și activități social-filantropice și catehetice. În semn de prețuire pentru râvna apostolică dovedită în plan pastoral-misionar și social-filantropic, părintele Sergiu Claudiu Andone, parohul comunității credincioșilor ortodocși din localitatea Bistra Mureșului, a primit din partea înaltului oaspete Diploma de vrednicie. De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu a oferit tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor acestui așezământ Diplome de aleasă cinstire.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE