Share

Home / Invatamant / Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă

Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă

Pe plan naţional există o vastă preocupare din partea diverselor organisme abilitate pentru a continua perfecţionarea reglementărilor, programelor şi procedurilor de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, segment al criminalităţii ce necesită o atenţie deosebită, având în vedere importanţa formării şi educării tinerei generaţii.

Studenţii, implicaţi în activităţi

La nivelul judeţului Mureş acest tip de criminalitate nu reprezintă un domeniu problematic, cu toate acestea atenţia demersurilor preventive trebuie să fie îndreptată tot timpul spre informarea copiilor/tinerilor atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

„Pentru protecţia copiilor şi promovarea drepturilor lor s-au derulat diverse activităţi, printr-o bună cooperare intra şi inter-instituţională. Acest domeniu presupune o abordare multidisciplinară, o analiză complexă. Reuşita demersurilor preventive depinde de modul în care actorii sociali acţionează împreună, sprijinindu-se şi completându-se reciproc. Având în vedere faptul că, uneori, copiii, adolescenţii, tinerii, manifestă mai multă deschidere faţă de cei apropiaţi de vârsta lor decât faţă de adulţi, s-a considerat oportună informarea copiilor de către tineri studenţi, care să ofere totodată un exemplu de implicare al tinerilor în viaţa comunităţii, promovându-se voluntariatul”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Voluntari de la „Dimitrie Cantemir”

Astfel, a apărut iniţiativa derulării unui proiect în care studenţi la Facultatea de Psihologie, să participe la o tabără de formare în domeniul siguranţei copiilor, urmând ca ulterior să deruleze activităţi cu copii de clasele 0-IV din zece şcoli târgumureşene, pe tematica menţionată, pentru anul şcolar 2018-2019.

„Informarea elevilor din unităţile de învăţământ târgumureşene asupra principalelor aspecte legate de siguranţa copiilor se urmăreşte prin formarea a 11 de voluntari ai Centrului de Consiliere şi Orientare Vocaţională, studenţi ai Facultăţii de Psihologie si Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureş, în luna noiembrie 2018, şi organizarea de activităţi cu 300 elevi de clasele 0-IV din 10 unităţi şcolare din municipiul Târgu-Mureş, până la finalul anului şcolar 2018-2019”, au mai precizat responsabilii de proiect.

Proiectul este coordonat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi beneficiază de sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Organizaţia Salvaţi Copiii, Centrul de Prevenire, Monitorizare şi Combatere a Violenţei în Familie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mureş, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureş, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Mureş şi unităţile şcolare gimnaziale din municipiul Târgu-Mureş.

Sandu TUDOR

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Andreea Hădăran: “Nu poţi sta degeaba şi să speri după o notă mare”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat …

Share
Share