Home / Religie / Diplomă de vrednicie pentru părintele Sergiu Andone

Diplomă de vrednicie pentru părintele Sergiu Andone

Distribuie

În semn de prețuire pentru râvna apostolică dovedită în plan pastoral-misionar și social-filantropic, părintele Sergiu Claudiu Andone, parohul comunității credincioșilor ortodocși din localitatea Bistra Mureșului, a primit din partea Înaltpreasfințitul Părinte Irineu „ Diploma de vrednicie”.  De asemenea, înaltul oaspete  a oferit tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Bistra Mureșului   Diplome de aleasă cinstire, profesoarei Silvia Andone, stomatologului Mioara Dârnea, Membrilor Consiliului Parohial  al Parohiei Bistra Mureșul, Mariei Magdalena Bercea, directoarea Crucii Roșii Mureș,  precum și Lucicăi Pop și Dragoș Marian.

„Bucuria ce ne inundă sufletele”

Momentul de sărbătoare prilejuit de sfințirea Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”a fost salutat și de părintele paroh din Bistra Mureșului, Sergiu Andone, cel care s-a îngrijit de realizarea acestui demers menit să vină în ajutorul credincioșilor Văii Mureșului.

„Se cuvine să aducem prinos de mulțumire bunului Dumnezeu și Înaltpreasfințitului Părinte Irineu pentru bucuria ce ne inundă sufletele cu prilejul sfințirii centrului nostru cultural-catehetic și pastoral  „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. Acest centru s-a materializat ca o liturghie, după liturghia din sfânta biserică. Aveam nevoie de un spațiu în care să ne putem desfășura activitatea cu copiii și tinerii parohiei noastre toate proiectele culturale, sociale și filantropice pe care ni le-am propus a le realiza spre folosul tuturor credincioșilor din parohie. Pe lângă centrul propriu-zis, cabinetul stomatologic, farmacia, subfiliala  Crucii Roșii și serviciul de asistența comunitară  aduc un plus necesar nevoilor credincioșilor din acest sat și nu numai. Centrul este doar în proporție de 80 % terminat, sperăm ca în anii care vor urma să fie finalizat în întregime. Sunt oameni de bine care ne-au sprijinit mult, fapt pentru care doresc să mulțumesc consiliului parohial, consiliului Local, doamnei primar Lucreția Cadar și tuturor celor care s-au implicat cu timp și fără timp ca noi, astăzi, în anul Centenarului  Marii Uniri să ne putem bucura de o astfel de realizare”, a declarat părintele paroh  Sergiu Claudiu Andone din Bistra Mureșului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială de Rugăciune, la Biserica Evanghelică C.A. Reghin

Distribuie Biserica Evanghelică din Reghin a fost gazda unei noi seri de suflet organizată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.