Home / Religie / Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, în mijlocul credincioșilor din Bistra Mureșului

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, în mijlocul credincioșilor din Bistra Mureșului

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit marți, 13 noiembrie în mijlocul credincioșilor din parohia Bistra Mureșului, protopopiatul Reghin. Cu acest prilej, ÎPS Irineu a  oficiat slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din localitate, în cadrul căruia funcționează o subfilială a Societăţii Naţionale „Crucea Roşie”.

„Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată, și îi mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop  Irineu care a ținut să fie în această zi în mijlocul comunității din Bistra Mureșului. Îi mulțumim Înaltpreasfinției Sale  că a săvârșit această slujbă de binecuvântare, a binecuvântat această lucrare deosebită, care s-a ridicat prin strădania părintelui Sergiu Andone și  a tuturor celor cu suflet mare. În acest centru cultural-catehetic își desfășoară activitatea în momentul de față o subfilială  a Crucii Roșii, un cabinet medical , un cabinet stomatologic , o farmacie, alături de o sală multifuncțională și o bucătărie.  Îl felicităm pe părintele Andone și pe întreaga sa obște care a muncit la ridicarea Centrului cultural-catehetic „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, a precizat părintele Valentin Vârva, protopop ortodox al  Reghinului.

Binele și  fapta bună

Demersurile pentru înființarea Centrului cultural-catehetic din parohia Bistra Mureșului au fost inițiate în anul 2012, lucrările din interiorul așezământului fiind terminate pe parcursul anului curent. În cadrul acestui centru funcționează două cabinete medicale, respectiv unul stomatologic, ce oferă servicii medicale gratuite tinerilor sub 18 ani, și unul de medicină generală, dedicat medicilor de familie și asistentului comunitar. În cadrul centrului se mai află o farmacie, un birou destinat subfilialei „Crucea Roșie”, precum și o sală multifuncțională dotată cu bucătărie. Prin intermediul Centrului cultural-catehetic din parohia Bistra Mureșului sunt derulate numeroase proiecte, dar și activități social-filantropice și catehetice.

„Ne-am adunat în această zi răcoroasă de toamnă , o zi însorită pentru a săvârși slujba de binecuvântare  acestui nobil, chiar prestigios  asezământ cultural-catehetic,  „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” în cadrul căruia se va face nu numai cateheză,  se va promova cultura, și în același timp, fiind vorba de Crucea Roșie, se va exercita și slujirea milostivă iubitoare față de om. Îl felicit pe părintele Sergiu pentru hărnicia apostolică de care dă dovadă de ani mulți, fără lene, fără delăsare, în ogorul bisericii străbune. Felicit pe toți care s-au implicat și l-au secondat în realizarea acestei minunate lucrări . Ne bucurăm că aici la Bistra Mureșului avem ceva unicat, o subfilială a Crucii Roșii, crucea salvatoare, expresie a solidarității și a iubirii samaritene față de omul bolnav, slăvit și disperat. Îi asigur pe toți cei care s-au implicat și au sprijinit moral , financiar și material această frumoasă lucrare, că au făcut o investiție în eternitate. Au adunat comori, sus dincolo de nori, pe care molia și rugina nu pot să le deterioreze vreodată. Nimic nu-i mai important și nu rămâne din trecerea noastră prin valea cea de lacrimi decât binele, fapta bună. Scris este în Sfânta Evanghelie, cei ce fac fapte bune, vor ieși din morminte spre răsplată și fericire eternă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Actualitatea epistolei I Sf. Iacov

„Suferința este folositoare, într-un anume fel, pentru credință” (vers. 2-12) Suferințele (încercările) și căderile de …