Home / Reghin / Trei proiecte selectate pentru sesiunea de toamnă ”Abonament pentru Comunitate”

Trei proiecte selectate pentru sesiunea de toamnă ”Abonament pentru Comunitate”

Distribuie

Fondul Comunitar Reghin se pregătește pentru sesiunea de toamnă din cadrul proiectului „Abonament pentru Comunitate”, care vine în acest an cu noutăți în ce privește selecția proiectelor.

„Datorită faptului că au apărut schimbări, de la an la an, în comunitatea reghineană și,  luând în considerare feedback-ul venit din comunitate, la această ediție din cadrul proiectului „Abonament pentru Comunitate”, care va avea loc marți, 27 noiembrie, ora 19:00 în Clubul Dogma Pubs & Coffee din Reghin, am schimbat procesul de acordare a finanțărilor  față de edițiile anterioare (când ne era destul de greu să găsim 3 proiecte) fapt pentru care am organizat pentru prima oară în istoria lui un concurs cu apel de proiecte”, a precizat Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin.

Proiectele votate de abonați

Reamintim faptul că Fundația Comunitară Mureș – Marosszéki Közösségi Alapítvány, prin Fondul Comunitar Reghin a inițiat programul de finanțare ”Abonament pentru Comunitate” pentru a oferi o șansă inițiativelor creative, și filantropice, să fie finanțate și a aduce la un loc oameni generoși, pregătiți să susțină comunitatea din care fac parte.

„În urma apelului am avut o surpriză foarte faină, au ieșit la iveală 7 proiecte născute din nevoile reale ale comunității noastre și 3 dintre ele vor merge la evenimentul de finanțare de pe 27 noiembrie din ”Dogma”, respectiv sesiunea de toamnă, unde vor trebui să convingă oamenii că proiectele lor merită finanțarea.  Comunitatea abonaților a decis  primele trei proiecte din clasamentul rezultat în urma cumulării punctajului primit de la abonații pentru comunitate. Am avut un proces democratic și transparent, de jurizare, iar fiecare a decis individual punctajul pe care l-a oferit proiectelor. A fost o concurență destul de strânsă și îi felicităm cu această ocazie pe toți cei care și-au făcut curaj să scrie un proiect, unii pentru prima oară în viața lor. Le promitem că efortul lor nu a fost în zadar și le vom oferi tuturor consultanță pentru a găsi o cale ca proiectele lor să prindă viață”, a precizat Cristian Man.

Cele trei proiecte care vor fi prezentate în cadrul sesiunii de toamnă „Abonament pentru Comunitate” sunt : ”Revitalizarea Parcului Tineretului”(înființarea unei pietonale și traseu de bicicletă în împrejurimile parcului) ( 99 puncte), ”Bunăstare pentru oameni și animale”  (97 puncte) și ”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat”  (96 puncte).
„Avem așadar 3 proiecte născute din nevoile apărute în comunitate care vor ajunge pe masa abonaților  în urma concursului de proiecte. Sprijinul reghinenilor  le pot ajuta să devină realitate și să aibă impact pe termen lung. Pe 27 noiembrie, începând cu orele 19:00, Reghinul va face noi pași spre viitor. Rugăm reghinenii să se alăture  schimbării pe care o doresc  în comunitatea lor”, a subliniat Cristian Man.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.