FOTO: Prima ediţie a “Fiii satului” Merişor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1675 Vizualizări

FOTO: Prima ediţie a “Fiii satului” Merişor

La iniţiativa preotului paroh Marinel Şuotean, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iulei, în satul mureşean Merişor a avut loc duminică, 11 noiembrie, prima ediţie a “Fiii satului” Merişor.

Potrivit iniţiatorului, sărbătoarea a avut ca scop celebrarea hramului bisericii care îi are ca ocrotitori pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil care deşi au fost prăznuiţi în data de 8 noiembrie, duminică a fost o dublă sărbătoare pentru credincioşii din Parohia Merişor, deoarece tema religioasă a acestui eveniment a fost dedicată în cadrul Sfintei Liturghii, Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un moment dedicat eroilor în Anul Centenar, cărora li s-au înălţat rugăciuni prin slujba parastului în cinstea eroilor din satul Merişor, moment urmat de depunerea coroanelor de flori, din partea instituţiilor locale, Primăria comunei Glodeni fiind reprezentată de primarul Kozma Barna. Totodată, a fost depusă o coroană de flori şi de către reprezentanţii Consiliului Parohial.

“Înainte de agapa frăţească şi de momentele artistice, enoriaşii au putut admira o colecţie preţioasă de obiecte vechi şi tradiţionale. Momentele au avut o încărcătură spirituală bogată, fiind un eveniment premergător Postului Crăciunului. Tendinţa evenimentului a fost de a descoperi puterea sfinţilor îngeri, ocrotitori spirituali ai merişorenilor, şi bucuria de a ne vedea şi revedea cu toţii sub purtarea de grija a lui Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu pentru toate”, a transmis preotul paroh Marinel Şuotean.

(Redacţia)

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE