Mulțumiri ÎPS Irineu din partea părintelui Ionuț Cadar din Filea Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1355 Vizualizări

Mulțumiri ÎPS Irineu din partea părintelui Ionuț Cadar din Filea

Lucrările pentru ridicarea capelei mortuare din  satul Filea, sfințită marți, 13 noiembrie de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, au fost demarate în anul 2016. Un sprijin substanțial a venit din partea Primăriei și Consiliului Local Deda, respectiv a oamenilor de suflet din Filea, printre care și primarul Lucreția Cadar grație generoasei donații pentru pictura din interiorul capelei mortuare.

„Construcția capelei și amenajarea curții a fost asigurată integral și eșalonat în acești ani  de către Primăria Comunei Deda în sumă de 310.000 lei, din care 135.000 de lei în acest an.  Mai întâi de toate îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul dat și pentru sporul în înfăptuirea acestor lucrări în care se va preaslăvi  numele lui Dumnezeu prin slujbele săvârșite aici. Îi mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Irineu pentru înalta grijă părintească care ne-o poartă nouă, buni fii duhovnicești spre slava sfintei noastre biserici străbune pentru propășirea neamului nostru românesc. Îl mai așteptăm în mijlocul nostru, la ceas de lumină lină și de fiecare dată va găsi biserica noastră frumoasă, caldă și primitoare dar și pe credincioșii ei care știu să-și prețuiască erarhul, știu să-și urmeze slujitorul lor. Mărturie în ce spun acum stă statornicia preoților din această parohie. Din 1933, de când începe șirul preoților parohi și până în prezent, în 185 de ani,  eu sunt al cincilea preot, dintre care trei localnici. Cel mai longeviv în activitate a fost părintele George Cazan, între 1900 și 1950, care a fost și socrul marelui istoric Vasile Netea din Deda”, a spus părintele Ionuț Cadar.

Diplome oferite de ÎPS Irineu

Părintele Cadar a mulțumit celor care au contribuit la ridicarea capelei mortuare, primarului Lucreția Cadar, colaboratorilor  din Primăria Deda, membrilor Consiliului Local Deda, Consiliului Parohial și epitropului bisericii din Filea.

„Mulțumesc în special  soției mele pentru sprijinul dat în timpul lucrărilor îndelungate din Filea și Borzia, pentru sugestiile și munca depusă în atâtea momente importante din viața bisericii noastre. Nu în ultimul rând mulțumesc mamei mele, care a ajuns la o frumoasă vârstă de 84 de ani, în ce privește formarea mea pentru misiunea preoțească. Mulțumesc constructorului  Dănuț Țogea din Deda care  s-a îngrijit, prin harul și priceperea sa, de  toate finisajele interioare și exterioare, ajutat fiind și de frații săi”, a precizat părintele Cadar.

Pentru întreaga osteneală și râvnă de care a dat dovadă în activitatea pastorală, părintele Ionuț Cadar, preot al parohiei Filea, a primit din partea ÎPS Irineu  „Diplomă de vrednicie”. De asemenea, binefăcătorii și ostenitorii locașului au primit din partea Arhipăstorului Irineu  Diplome de aleasă cinstire, membrii Consiliului Parohial al Parohiei Filea și constructorului capelei, Dănuț Țogea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE