Home / Social / Excursii educative sub auspiciile Centenarului, la Fundația Buckner

Excursii educative sub auspiciile Centenarului, la Fundația Buckner

Distribuie

Fundația Buckner, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, a organizat sâmbătă, 17 noiembrie, prima excursie educativă  din cadrul proiectului „Descoperim România în anul Centenarului”.

Proiectul,  primul de acest gen implementat de Fundația Buckner și se adresează copiilor și tinerilor găzduiți în Casele de tip familial și în unități rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

„Obiectivul proiectului este de a le da oportunitatea participanților să își îmbogățească cunoștințele prin incursiuni ghidate în istorie, biologie și tehnologie. Proiectul cuprinde 3 astfel de excursii la care vor participa un număr total de 110 copii și tineri”, a precizat Moldovan Dragoș Dacian, președintele Fundației Buckner, inițiatorul acestui proiect.

Vizite la Sighișoara și Biertan

Prima excursie a avut 36 de participanți din Sâncraiu de Mureș, Reghin, Miercurea Nirajului și Bălăușeri. Itinerarul lor a cuprins tururi ghidate la Biserica Fortificată din Biertan și Cetatea Sighișoara, inclusiv Muzeul de Istorie din Turnul cu ceas, Sala armelor, Scara de lemn și Biserica din deal. Copiii și tinerii au avut oportunitatea să descopere locuri noi, să audă legendele locale și să înțeleagă istoria unor locuri cu adevărat unice.

„Tuturor participanților și însoțitorilor lor li s-au asigurat transportul de la Târgu Mureș și retur cu autocarul, masa de prânz și o gustare, precum și taxa de vizitare a obiectivelor istorice, toate acestea finanțate în procent de 80% printr-o subvenție obținută de la Consiliul Județean Mureș, în cea de a doua sesiune de selecție a propunerilor de proiecte în vederea acordării finanțărilor nerambursabile din domeniul asistenței sociale. Descoperirea istoriei țării tale te ajută să îți înțelegi mai bine propria origine și identitate. Ne dorim ca tot ce au văzut și au auzit copiii și tinerii care au participat la această primă excursie să le rămână întipărit în minte și să îi facă să se simtă mândri că trăiesc într-o țară cu un trecut și o cultură foarte bogate.” a declarat Moldovan Dragoș Dacian.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.