Poloiștii reușesc dubla și cu Poli Cluj Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Poloiștii reușesc dubla și cu Poli Cluj

CSM Târgu-Mureș a obținut la sfârșitul săptămânii a treia dublă victorie din Superliga masculină de polo. Echipa antrenorului Edward Andrei a dispus în cadrul etapei a V-a (etapele se dispută cu întreceri duble) de formația Politehnica Cluj în ambele jocuri, 9-4 în meciul de sâmbătă seara și cu 9-6 în confruntarea de duminică. Cele două partide cu clujenii disputate în bazinul din complexul Weekend din Târgu-Mureș se anunțau echilibrate, deși oaspeții suferiseră șase înfrângeri din tot atâtea meciuri. Politehnica a întâlnit în primele patru etape (în una a stat, numărul echipelor fiind impar) doar echipe fruntașe ale campionatului. Mureșenii obținuseră o dublă la AMEFA Arad în jocurile din prima etapă, o altă dublă în etapa a III-a cu Crișul Oradea în bazinul propriu și au cedat întâlnirile de la Brașov, cu Corona Sportul Studențesc și București, cu Dinamo, echipe care și-au disputat medalia de bronz în ediția trecută.

Starturi prudente, finaluri dezlănțuite

Cele două meciuri au avut câteva caracteristici comune. În ambele scorul a fost deschis doar în repriza secundă și în ambele ultima repriză a fost cea mai bogată în goluri. Scorul pe reprize în cele două întâlniri a fost 0-0, 2-2, 3-0, 4-2 în prima partidă, 0-0, 3-1, 3-1, 3-4 în a doua. Cei care au controlat jocul au fost de fiecare dată mureșenii. Au deschis scorul și au fost egalați de două ori în repriza secundă a primei partide, dar a treia s-a dovedit decisivă, cu trei goluri înscrise și niciunul primit. Nemaiavând ce pierde, clujenii au riscat totul pe cartea atacului spre final, s-au apropiat la 6-4, dar au mai primit trei goluri pe contraatac în ultimele minute. Marcatorii acestei partide au fost: Francesco Iudean 3, Raul Bindea, Victor Filimon, Andrei Buda, Robert Cristian, Chiriacov și Octavian Itul câte un gol pentru CSM, Cobilean 2, Codilă și Muntean câte 1 gol pentru clujeni.

Superioritate mai evidentă în a doua confruntare

A doua partidă a început în aceeași notă de prudență din parte ambelor echipe, dar mureșenii s-au dezlănțuit după prima pauză. Au înscris trei goluri în minutele 2 și 3, dar au primit unul spre finalul reprizei. Partea a doua a avut o desfășurare a proape identică, cu deosebire că golul oaspeților a venit după două ale mureșenilor, la scorul de 5-1. Imediat după startul în ultima repriză Gheorghe Alexandru a dus scorul la 7-2 la finalul primului minut, cu o „scăriță” în ultima secundă a atacului. În minutul 4 al ultimei reprize scorul a devenit 9-3 și soarta partidei era deja ca și pecetluită. În minutul 6 s-a reușit egalarea scorului din primul meci, dar clujenii au mizat din nou totul pe atac și în același minut au mai înscris un gol, reușind chiar să câștige repriza în ultimele secunde de joc. Golgheterul CSM-ului în a doua partidă a fost Raymond Jiganea, cu 3 goluri, Francesco Iudean și Gheorghe Alexandru au înscris de câte două ori, Paul Bindea și Antonio Alexandrescu câte o dată.

Pentru Politehnica au înscris Silav 3, Cobilean 2 și Paleacu 1 gol.

Cu 6 victorii în 10 partide, CSM Târgu-Mureș se află într-o zonă oarecum „neutră”, pe locul 5, la egalitate cu Dinamo, dar departe de locurile fruntașe și la distanță de ultimele patru clasate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE