CSM încheie „la galop” turul Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

CSM încheie „la galop” turul

În ultima etapă a turului I din cadrul grupei C a Ligii Naționale de Baschet Masculin CSM Târgu-Mureș a obținut o nouă victorie la scor. Mureșenii s-au impus de această dată în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, în fața formației locale Universitatea cu scorul de

122-61 (39-13, 27-17, 30-15, 26-16). Chiar dacă aveau în față ultima clasată, singura care nu a obținut nicio victorie, CSM a intrat pe parchet cu „cinciul” de bază, adică Sánta-Martinic-Borșa-Engi-Kalve, dar pe parcurs au evoluat și de această dată toți cei 11 jucători încriși pe foaie, Ștețca fiind singurul cu mai puțin de 10 minute în teren. Clujenii au reușit să țină pasul în primul sfert până aproape de finalul acestuia, având chiar avantaj la două minute de joc (7-5), rezistând la diferență mică doar trei minute, când tabela arăta 8-10. De aici a început desprinderea și în următoarele două minute mureșenii au reușit o serie de 13 puncte. Diferența de 26 de puncte de la prima pauză, cu 39 de puncte înscrise de oaspeți prevestea un nou rezultat de peste 100. Cu pedala lăsată mai lejer, mureșenii au mai adăugat însă până la pauza mare alte 10 puncte la avantaj.

Galop continuat până la final

Cu un procentaj de excepție la aruncările de la distanță în prima repriză, 8 din 13, CSM a început partea a doua în aceeași notă, cu o reușită a lui Martinic. La ultima pauză liderul mai avea de înscris doar două coșuri pentru realizarea sutei de puncte. Acest lucru l-a realizat căpitanul Sánta după un minut și jumătate de la startul ultimului act. Mureșenii nu slăbit ritmul, deși au permis gazdelor să mai înscrie și ei alte 14 puncte, față de cele 22 înscrise de CSM. Cu excepția lui Bölöni Tamás, și de această dată au reușit să înscrie toți jucătorii liderului, deși cu un procentaj mai scăzut la „treițe”, un total de 13 din 28 de tentative.

Cele mai multe puncte le-a înscris Sánta Szabolcs, cu 23, urmat de Goran Martinic, cu 22 (4×3) și 12 pase decisive. Alin Borșa a înscris 19 puncte (3×3), dar a reușit și el un double-double, cu 10 recuperări, urmat de Engi Rosenfelt Dávid și Ernests Kalve, ambii cu câte 14, primul cu 4 reușite de 3 puncte. Au mai înscris: Daniel Onea 10 (1×3), Vladislav Șolopa 8,  Kilyén Örs 7 (1×3), Daniel Ștețca 3 și Steff Norbert 2. De la Universitatea Daniel Bichiș și Mihășan au înscris câte 17 puncte.

Următorul meci al CSM va avea loc în 4 decembrie, la Galați, cu ocupanta locului secund, formația locală Phoenix.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE