Share

Home / Administratie / 9.000 de lei pentru fiecare primărie din Mureş

9.000 de lei pentru fiecare primărie din Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 22 noiembrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, repartizarea către cele 101 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Mureş, pe anul 2018, a sumei de 918.217,39 lei pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Rectificare bugetară

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul 3, litera „b” din Legea nr. 2/2018 – Legea bugetului de stat pe anul 2018, se constituie un fond la dispoziţia Consiliului Judeţean Mureş din cota de 17,25% din impozitul pe venit. Fondul respectiv se repartizează integral în anul 2018 comunelor, oraşelor şi municipiilor din judeţ, prin hotărâre a consiliului judeţean, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Valoarea iniţială a acestui fond a fost de 14.879.000 lei, acesta fiind repartizat integral pe unităţi administrativ-teritoriale conform anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 1/2018

„Provenienţa banilor este rectificarea bugetară. La rectificarea bugetului am primit o sumă de aproximativ 900.000 de lei pentru primării. Această sumă rezultă din recalcularea impozitului pe salarii din care este o cotă pe care o primeşte Consiliul Judeţean şi această cotă trebuie împărţită între Consiliile Locale. Această sumă de 900.000 a fost împărţită în mod egal între cele 101 unităţi administrativ-teritoriale. Fiecare a primit o valoare de aproximativ 9.000 de lei. Este o sumă mică, dar aceasta este o diferenţă, ceea ce înseamnă că s-au colectat sume mai mari decât au fost propuse la începutul anului, iar această diferenţă a fost împărţită între Consiliile Locale din cadrul judeţului Mureş”, a declarat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Zona Gării Mari din Târgu-Mureş. Mizeria de la poarta oraşului!

Terenul din faţa Gării Mari din Târgu-Mureş reprezintă cea mai mare ruşine pe imaginea oraşului …

Share
Share