Home / Cultură / Lansare de carte: „Pălăvrăgeala vagabonzilor”, cu Demény Péter și Doru Pop
Doru Pop și Demény Péter (Sursă foto: www.observatorcultural.ro)

Lansare de carte: „Pălăvrăgeala vagabonzilor”, cu Demény Péter și Doru Pop

Volumul „Pălăvrăgeala vagabonzilor”, publicat în 2017 la editura Charmides, va fi prezentat joi, 22 noiembrie, de la ora 18.30, în prezența autorilor Demény Péter și Doru Pop, la J’ai Bistrot Târgu Mureș.

Cartea s-a născut ca urmare a dialogurilor purtate de cei doi prieteni transilvăneni, un intelectual român și un intelectual maghiar. Conversațiile dintre Doru Pop și Demény Péter, înainte să fie adunate în volum, au apărut în mai multe publicații culturale, în special în revista Observator Cultural, unde dialogul dintre cei doi a continuat și pe parcursul anului 2018.

Despre vagabondaj

„Probabil cunoști studiul incitant al lui Zygmunt Bauman despre turiști și vagabonzi. Deși niciodată nu am făcut o navetă așa de globală, de ceva ani călătoresc între Zalău, Cluj și Târgu Mureș. Dar călătoresc de un timp și mai îndelungat prin cultură. Nefiind legat de un discurs anume, aproape că nici nu mi-a reușit doctoratul. Și, totuși, cred în sensibilitatea aceasta călătoare, subiectivă, eseistică”, îi răspunde Demény Péter lui Doru Pop, care i-a propus să vorbească despre ideea de vagabond intelectual.

„E vorba și de eseistică, dar poate că trebuie să nuanțez puțin ce înțeleg eu prin „vagabond al ideilor”. În primul rând mă gândesc la abilitatea de a te reinventa mereu, de a nu rămâne captivul acelorași stereotipuri ideologice sau filosofice ori religioase. De-a lungul carierei universitare, am trecut de la studiile literare, la studiile culturale și apoi la cele de media și cinema, nu pentru că aș fi fost „ușuratic”, ci pentru că nu mă simt bine când simt că mă osific. Am trecut cu mare ușurință dinstre dreapta neoliberală spre o stângă democratică. Sunt un navetist ideatic, știu, dar asta îmi face plăcere”, continuă Doru Pop în dialogul „Despre vagabondaj, vagabonzi și alte idei vagrante”.

Citeste si:  Tradiții și voie bună în zi de sărbătoare, la Râciu

Vă așteptăm astăzi, 22 noiembrie, de la ora 18.30, la J’ai Bistrot, să-i cunoașteți pe Demény Peter și pe Doru Pop la o poveste moderată de Valentin Covaciu.

Evenimentul este organizat de Asociația Podium, inițiatoare a proiectului „Scriitori la școală” în Târgu Mureș.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiectul E.M.E.R.I.T. poposește la Reghin

În această vară, publicul din Blaj, Zalău, Beiuș, Turda, Bistrița, Baia Mare și Reghin este …