Home / Cultură / Premieră dedicată Centenarului, la Ansamblul “Mureşul”

Premieră dedicată Centenarului, la Ansamblul “Mureşul”

Ansamblul “Mureşul” vine în fața publicului cu o nouă premieră  dedicată Centenarului Marii Uniri. Este vorba de spectacolul “România-i țara mea” care va primi botezul publicului duminică, 25 noiembrie, ora 18,00 la Sala Ansamblul “Mureşul”. În cadrul spectacolului  sunt reprezentate prin dans, suite orchestrale şi cântec, regiunile istorice care au participat la Marea Unire , Moldova, Țara Românească și  Transilvania, în cadrul unui spectacol de excepție.

Regia spectacolului poartă semnătura maestrului coregraf Marin Barbu,  acompaniament şi aranjament orchestral dirijor: Zoli Bambo, coregrafia Florin Cerghedi.  Invitaţii speciali ai spectacolului sunt Larisa și Marin Barbu, alături de soliștii Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop.

”Visul milenar se împlinise și în toate părțile Ardealului, cântecele și dansurile Unirii nu se mai terminau!”- Dr. Eugen Nicoară

„Muzica tradițională, dansurile și frumoasele noastre costume populare nu reprezintă  doar expresii ale identității noastre naționale, ci și ale unității de cuget și simțire românească, o simbioză a culturii care ne definește originile, ne înnobilează și înfrumuseţează sufletele, spiritele, ne adună laolaltă dar ne și așează cu specificul nostru cultural mai demni în harta lumii, ne înscrie mai bogați în concertul lumii civilizate. Pătrunși  fiind cu adevărat de aceste înțelesuri și simboluri, se cuvine ca la ceas aniversar, de Centenarul Marii Uniri (1918-2018), să subliniem însutit că trebuie să ne păstrăm cu sfințenie aceste nestemate ale iubirii de neam și de țară, ca demni urmași  ai înaintașilor noștri, cinstindu-le jertfa” – Dr. Dorel Marc, etnolog, Muzeul Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre Balul Palatului 2021

Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș va găzdui, în data de 17 noiembrie, …