Mureșeni de aur la Mondialele de Ju-Jitsu Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 562 Vizualizări

Mureșeni de aur la Mondialele de Ju-Jitsu

România a fost reprezentată de un lot de 4 sportivi în probele sportivilor cu dizabilități din cadrul Campionatului Mondial de Ju-Jitsu pentru seniori organizat la sfârșitul săptămânii trecute în localitatea suedeză

Malmö. Competiția a fost cea mai mare de până acum organizată de Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF), cu participarea a nu mai puțin de 55 țări de pe toate continentele. Concurenții s-au întrecut pentru câștigarea celor 30 titluri mondiale puse în joc, 12 la proba de Fighting (luptă semi-contact), 12 la Ne-Waza (luptă la sol, tip ju-jitsu brazilian), 3 la Duo Clasic (demonstrație de tehnici impuse, cu partener) și 3 la Duo Show (demonstrație de tehnică și coreografie), numărul participanților ridicându-se la 575. Acestora li s-au adăugat sportivii cu dizabilități, care au concurat pentru prima oară la un Campionat Mondial de Para Ju-Jitsu, în probele de Duo Clasic și Ne-Waza. La finalul întrecerilor România s-a clasat pe un meritoriu loc 10 pe națiuni în clasamentul general, cu o medalie de aur, o medalie de bronz și 2 locuri V.

 

Delegație mureșeană la Para Ju-Jitsu

În concursul de Para Ju-Jitsu, sportivii români au fost toți mureșeni și au dominat proba de Duo, unde au obținut titlul de Campion Mondial prin Vasile Tinu Pop, legitimat la Clubul Sportiv Sport Grup Sakura Mureș. Alte două medalii au fost cucerite de Csiki Árpád Ferenc, de la C.S. Red Dragon Reghin, care a devenit vicecampion mondial, iar colegul său de club Daniel Marius Bucur a urcat pe treapta a treia a podiumului. Echipa României a mai obținut și aurul mondial pe echipe la proba de Duo demonstrativ, singurul sportiv străin urcat pe podium fiind austriacul Michael Hovorka.

În proba de Para Ne-Waza, România a obținut un alt titlu de campion mondial și 3 medalii de argint. În această probă reghineanul Daniel Marius Bucur a devenit campion mondial, vicecampioni fiind sportivii

clubului Sport Grup Sakura Mureș Szánto Áttila și Vasile Tinu Pop, a treia medalie de argint revenindu-i reghineanului Csiki Árpád Ferenc.

 

Merite egale pentru însoțitori

După cum se cunoaște, sportivii de la aceste probe ale nevăzătorilor sunt pregătiți și asistați în cadrul competițiilor de așa numiții „sportivi asistenți”. Delegația României a fost completată astfel de sportivi asistenți (para), bineînțeles de la cele două cluburi mureșene prezente, Bogdan Ilieș de la Sport Grup Sakura și Narcis Halațiu de la Red Dragon Reghin.

„După o muncă de peste 6 ani, în care am avut multe satisfacții, dar au fost și multe sacrificii, roadele muncii noastre s-au văzut la această competiție. Satisfacția este foarte mare și trebuie să mulțumesc echipei României pentru susținerea și încrederea acordată, totodată și sportivilor, oficialilor federației prezenți la Malmö, lui sensei Tudor Mihăiță, sensei Rinu Trască, sensei Vacarenco Constantin, sensei Dana Mortelmans, echipei de sportivi asistenți care au făcut deplasarea, precum și celor care au ajutat la pregătirea sportivilor, Bogdan Suciaghi, Alexandru Belean, Elena Bodnar și Ana Maier, nu în ultimul rând ultimului colaborator venit în echipă, sensei Romulus Scridon de la Bushi  Shindo Târgu-Mureș”, a declarat președintele clubului Sport Grup Sakura, Sensei Adrian Belean”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE