Share

Home / Reviste / Reghin / Proiecte pentru comunitatea reghineană, prezentate azi în ”Dogma”

Proiecte pentru comunitatea reghineană, prezentate azi în ”Dogma”

Fundația Comunitară Mureș – Marosszéki Közösségi Alapítvány, prin Fondul Comunitar Reghin a inițiat de ceva vreme programul de finanțare ”Abonament pentru Comunitate” pentru a oferi o șansă inițiativelor creative, și filantropice, să fie finanțate și a aduce la un loc oameni generoși, pregătiți să susțină comunitatea din care fac parte. Proiectul își va derula azi, ora 19:00,  în Clubul Dogma Pubs & Coffee din Reghin, sesiunea de toamnă, cu prezentarea  celor trei proiecte selectate. Este vorba de ”Revitalizarea Parcului Tineretului”(înființarea unei pietonale și traseu de bicicletă în împrejurimile parcului), ”Bunăstare pentru oameni și animale” și ”Handmade in Reghin – de la hobby la antreprenoriat” .

Început pentru înfiinţarea pistelor de bicicletă

„Proiectul are în vedere realizarea unui traseu pietonal, şi de bicicletă, în împrejurimea Parcului Tineretului de-a lungul Canalului Morii, braţul vechi şi braţul actual al Mureşului și plasarea de panouri info despre floră şi faună în zona Mureşului Vechi. Proiectul răspunde mai multor probleme cu care se confruntă orașul: conştientizarea valorii şi istoria mediului înconjurător, încurajarea traficului pietonal şi de biciclete, un început pentru înfiinţarea pistelor de bicicletă în oraş” – Komes Dániel, coordonatorul proiectului

Bunăstare pentru oameni și animale

„Proiectul își propune gestionarea situației câinilor vagabonzi într-un mod uman, civilizat, concomitent cu conștientizarea populație că este responsabilă pentru această situație. Soluția propusă este desfășurarea unei campanii pentru informare și educare a comunității asupra: obligativităţii sterilizării şi microcipării câinilor şi pisicilor proprii, cu scopul de stopa abandonul şi astfel de a elimina principala cauză a existenţei animalelor fără stapân; derulării unei campanii permanente de vaccinare, microcipare şi sterilizare a animalelor din localitate; existenței programului de adopții”- Oana Alexandra Pașcu și Ramona Dan, coordonatorii proiectului

De la Hobby la Antreprenoriat

”Prin implementarea proiectului ne propunem să aducem în același loc creatorii de handmade, de succes, din comunitatea locală, cu reghineni care iși doresc să învețe din experiența lor – începând de la abilități practice creative din diverse arte până la gestionarea propriei afaceri născute dintr-un hobby. Prin organizarea de ateliere handmade vom crea un cadru prietenos și creativ în care oameni cu aceeași pasiune pentru artă împărtășesc experiențe, informații, dezvoltă abilități, creează relații profesionale și interumane.” – Alexandrina Biriș și Diana Bejan, coordonatorii proiectului.

„Rugăm reghinenii să se alăture  schimbării”

„Sunt trei  proiecte născute din nevoile apărute în comunitate care vor ajunge pe masa abonaților  în urma concursului de proiecte. Sprijinul reghinenilor  le poate ajuta să devină realitate și să aibă impact pe termen lung. Rugăm reghinenii să se alăture  schimbării pe care o doresc  în comunitatea lor” – Cristian Man, coordonatorul Fondului Comunitar Reghin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ţurţuri de gheaţă de 10 metri, pe DN 15, în Defileul Topliţa-Deda

Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a declarat marţi, 19 februarie, că acţiunea de îndepărtare a …

Share
Share