FOTOGALERIE: Distincții de Centenar pentru 47 de târgumureşeni Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2656 Vizualizări

FOTOGALERIE: Distincții de Centenar pentru 47 de târgumureşeni

Conducerea Primăriei municipiului Târgu-Mureș a acordat miercuri, 28 noiembrie, 47 de distincții speciale cu ocazia Centenarului Marii Uniri, unor târgumureșeni care activează în diferite domenii și care, prin activitatea lor, au încercat să aducă un plus de valoare comunității pe care o deservesc.

„Patriotismul înseamnă să îți faci bine treaba acolo unde ești.”

Distincțiile au constat în câte o diplomă și o medalie și au fost oferite de primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, alături de jurnalistul Ioan Chiorean.

„Ne apropiem de Ziua Națională, ne apropiem de Centenar. În astfel de momente este foarte important să privești în jur cu atenție, să faci fotografia momentului cu sinceritate și cu obiectivitate, să eviți festivismul. În acest context vă propun o definiție care a fost anunțată mai de mult: „Patriotismul înseamnă să îți faci bine treaba acolo unde ești.” Primăria Târgu-Mureș a decis ca acum, cu ocazia Zilei Naționale, să sublinieze meritele unor oameni care nu așteaptă ca meritele lor să fie subliniate, ci își fac treaba în fiecare zi“, a declarat Ioan Chiorean, în deschiderea evenimentului.

Dorin Florea a făcut distincția între ipocrizie și onestitate și a menționat că sunt multe alte personalități târgumureșene care merită răsplătite.

„Cuvântul de patriot, din păcate, s-a demonetizat în ultima perioadă. E atât de șocantă dominarea amediocrității, încât nu mai știi cum să reacționezi, cum să te adresezi. Ne-am gândit să punem în evidență și să avem un dialog cu oamenii care într-adevăr își pun bucățica lor de pricepere, adevăratul lor patriotism prin ceea ce fac, indiferent în ce sector“, a precizat primarul municipiului Târgu-Mureș.

Au fost prezente la evenimentul de decernare a distincțiilor următoarele persoane: Cristian Iosif Hanusz (arhitect), Adela Văcar (medic specialist oncolog), Dacian Hâncu (medic specialist oftalmolog și voluntar), Gabriela Pâncă (jurnalist Radio Târgu Mureș), Iosif Vajnar (artist fotograf, co-fondator Pixel Art Foto Club și Pixel Pro Sport), Mihaly Andrei (artist fotograf), Dorina Matiș (jurnalist corespondent Agerpres), Cristian Tălmăcean (consultant de specialitate pentru accesarea de fonduri europene), Maria Judea (consultant de specialitate pentru accesarea de fonduri europene), Cristina Cojocaru (Asociația Apicultorilor din România, filiala Mureș), Iuliu Florea (coordonatorul Ligii Tineretului Ortodox Târgu-Mureș), Adela Moraru (psiholog), Amza Mărgărit (antreprenor și promotor al sportului mureșean), Maria Butilă (artist popular), Călin Pintea (scriitor și promotor de evenimente culturale), Simona Cif (psiholog și voluntar al Asociației Sănătate și Speranță), Andrei Vornicu (jurnalist cultural, Zi de Zi), Ana Maria Galea (muzician și promotor de evenimente culturale), Zoltán Szabo (antrenor de scrimă), Valics Lehel (antreprenor IT și voluntar), Dorin Șerbănați (director Omniasig Mureș), Beke István Ferenc (organizatorul Festivalului Internațional de Chitară Clasică Harmonia Cordis), Theo Marton (actor și voluntar), Gabriela Pâncă (comisar Șef, coordonator al Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității IPJ Mureș), Călin Handrea (colonel, inspector-șef al ISU „Horea”), Maria Rațiu (profesor de sport și instructor de Taiji Quan), Laura Cioca (Banca Unicredit și voluntar), Barbu Vasile (președintele Asociației Mureș Runners), Alexandra Botoș (președinte al Asociației JCI România, filiala Mureș), Lucian Săcălean (asistent universitar la UMFST), Paul Biriș (medic specialist în Imagistică), Dorin Colceriu (antreprenor și managerul Energo Electric), Cosmin Mihalte (arhitect), Horațiu Varga (voluntar și asistent medical primar Ambulanța Samaritanus), Gențiana Ganea (artist muzician), Remus Grama (artist muzician în Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș și în Cvartetul Bohemia), Lokodi Csaba Zsolt (directorul Expoziției Canine Internaționale Dracula Dog Show), Daniel Ștefan (Centrul pentru Societatea Antreprenorială Studențească), Mihaela Man (psiholog și coordonator al direcției resurse umane Aquaserv), Octav Russu (medic specialist ortoped), Dumitru Botoș (profesor), Beatrice Budea (profesor și președinte al Asociației Iubitorilor de Cultură Română și Japoneză Shido) și Gustav Robert Mircea (promotor al sportului mureșean).

Au lipsit de la eveniment Călin Bogătean (artist plastic și promotor de evenimente culturale), Alina Solovăstru (economist), Alexandru Luca (profesor) și Marius Giurgiu (economist și voluntar), urmând ca aceștia să intre în posesia distincțiilor la o dată ulterioară.

De asemenea, vor fi premiate ulterior alte trei persoane care nu se află momentan în țară. Reprezentanții Primăriei au menționat că demersul va continua și că vor mai fi acordate în viitor 50 de distincții, însumând astfel 100 de personalități târgumureșene.

Sandu TUDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE