Share

Home / Sport / Trei titluri mondiale la fotbal-tenis pentru „tricolori” în Ungaria

Trei titluri mondiale la fotbal-tenis pentru „tricolori” în Ungaria

După rezultatele excelente obținute de lotul României la Capionatul Mondial de seniori din luna octombrie, disputate în Franța, la Le Havre, când „tricolorii” au obținut 7 medalii de aur și una de argint, la seniori si senioare, lotul României se număra printre favoritele întrecerilor mondiale rezervate Juniorilor și jucătorilor U21 Mixt, disputate la sfârșitul săptămânii trecute în localiatatea Szentes din  Ungaria.

La Campionatul Mondial au fost calificați 112 sportivi din 10 țări, iar tinerii „tricolori” au reușit să obțină două medalii de aur la U21 Mixt, o a treia în proba de simplu și alte două  medalii de argint, la probele de dublu și triplu.

Cele trei medalii de aur câștigate au fost obținute de David Lică și Darius Pufu în probele de simplu ale juniorilor, echipa alcătuită din Maria Lică, Paula Paraschiv, Răzvan Vornicu și Norbert Varo în cea tineret U 21 mixt și de Maria Lică, Paula Paraschiv, Răzvan Vornicu, Norbert Varo, Daniel Popovici și Adrian Rusu la triplu mixt U 21. Cele două medalii de argint au fost reușite la dublu juniori, prin David Lică, Darius Pufu, Răzvan Molea și Robert Hoca și triplu juniori, în componența David Lică, Darius Pufu, Răzvan Molea, Raul Pobârci, Răzvan Drăgan și Robert Gurguianu.

În urma acestor rezultate remarcabile obținute în această toamnă la competițiile mondiale cu loturile de juniori și tineret din Szentes, antrenorul principal al lotului, Frederico Tavares Tchabass, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal Tenis, a fost desemnat cel mai bun antrenor din lume pe anul 2018.

Componenții echipei României axtivează la cluburile Comexim Lupeni, CSM Alexandria, ProActiv Târgoviște si G.M.A Fotbal Tenis Târgu-Mureș, iar unul dintre antrenorii lotului este târgumureșeanul Varo Gyuszi, fiul acestuia, Varo Norbert (foto 2) devenind dublu campion mondial în cadrul competiției din Ungaria.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sportivii „Red Dragon”, aur național la Fighting

Clubul Sportiv ”Red Dragon” din Reghin a participat la  Cupa României de Autoapărare, competiție desfășurată …

Share
Share