Evoluție dezamăgitoare, rezultat pe măsură Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Evoluție dezamăgitoare, rezultat pe măsură

Echipa feminină de baschet CSM Târgu-Mureș a suferit miercuri seara prima înfrângere pe teren propriu din grupa valorică B a Ligii Naționale. Mureșencele au cedat cu 46-69 (17-24, 10-23, 12-6, 7-16) în fața formației Rapid București și au coborât pe locul 3 în clasament, cu 5 victorii și 3 eșecuri. CSM pornea favorită după parcursul în campionat și victoria cu 74-68 în partida tur, dar evoluția lor în această partidă a fost mai mult decât dezamăgitoare. Jocul a început echilibrat și CSM a condus cu 2-0, 4-2 și 5-4, toate punctele fiind reușite de căpitanul Meszáros Kata, cu un assist al Mihaelei Maxim, care reușea la rândul ei următoarele 5 puncte. Oaspetele au preluat inițiativa și s-au desprins la 6 puncte. Au urmat alte 5 puncte ale mureșencelor, reușite de această dată de Angel Robinson, dar până la prima pauză doar Mezsáros mai reușea un coș, dar aceasta avea deja și 3 greșeli personale. Cele trei erau singurele marcatoare pentru gazde, în timp ce de la Rapid au înscris 6 jucătoare. CSM s-a apropiat în primul sfert la 2 puncte, dar finalul a aparținut rapidistelor, care s-au desprins din nou. Pe fondul unui joc fără orizont, o apărare ușor depășită și cu rarele combinații reușite încheiate deseori cu aruncări ratate, bucureștencele reușeau până la pauza mare să se distanțeze și la peste 20 de puncte. Sarcina devenea una foarte dificilă, dar nu imposibilă.

 

Revenirea arămas doar iluzie

47 de puncte primite pe teren propriu într-un meci feminin în care raportul de forțe părea de partea gazdelor era foarte mult și era nevoie de o schimbare. Aceasta s-a și produs după pauză, dar nu a fost suficient. Echipa antrenorului Ionel Brustur s-a apărat mult mai bine și Rapid n-a mai reușit să înscrie de la distanță, după ce în prima repriză reușise de patru ori. CSM a și câștigat sfertul, reușind să primească doar 6 puncte, s-au apropiat la 14 puncte, handicap recuperabil în ultimul sfert. Startul în ultimul act a fost însă unul ratat și oaspetele au reușit din nou să se desprindă după trei minute de joc la peste 20 de puncte. Un parțial de 5-8 pentru ultimele 7 minute spune totul despre cum s-a disputat finalul partidei, cu un singur coș înscris în ultimele 5, și acela reușit de vizitatoare. A fost o înfrângere pe teren propriu care dă de gândit.

CSM este devansată în clasament de Rapid, dar este un clasament provizoriu, bucureștencele având o înfrângere mai mult, dar și un joc mai mult disputat. Aceeași situație este și în cazul formației CSU CSM Oradea, care a suferit două înfrângeri, însă din 7 partide. Cele două se vor întâlni în următorul meci pe teren propriu al mureșencelor peste o săptămână, miercuri, 5 decembrie, când CSM poate devansa echipa bihoreană. Până atunci însă, mai au de disputat jocul din deplasare, la KSE Târgu-Secuiesc, duminică, 2 decembrie.

Marcatoarele CSM în jocul cu Rapid au fost: Meszáros 12, Robinson 11, Maxim 9 (1×3), Cristina Badi 9 (1×3), Antonia Radu 5 (1). Au mai jucat Bianca Voica, Georgiana Plăvițu, Alexandra Bobar, Diana Ignat și Andreea Feiseș.

De la Rapid cele mai multe puncte le-au înscris Florina Stănici, cu 21 (2×3), Raluca Matei 17 și Natalia Burlakova 16.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE