Program cultural bogat de Centenar la Târnăveni Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 531 Vizualizări

Program cultural bogat de Centenar la Târnăveni

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Primăria municipiului Târnăveni organizează un foarte bogat program.

Având în vedere faptul că evenimentul coincide și cu sărbătorirea a 740 de ani de la atestarea localității și este în preajma sărbătorilor de iarnă, programele se vor derula pe parcursul a mai multor zile. Cea dedicată Marii Uniri se va derula vineri 30, noiembrie, de la ora 11.30, în centrul localității, la statuia Lupa Capitolina. Acesta va începe cu o defilare, urmată de depuneri de coroane, o slujbă religioasă și un bogat program artistic.

În cadrul acestui program vor face parte ansamblul Junii Târnavei, Fanfara Armonia, Corala Amicii, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Școala Gimnazială Traian, precum și Glasul Călimanilor, cu interpreții Mircea Simioancă, Alex Simioancă, Roana Truță, Georgiana Pușcaș, Georgiana Moldovan, Arghir Adrian Cioată, Ana Maria Cioată și Anca Manoilă, prezentatoarea evenimentului fiind Simina Cota.

Tot în aceste zile, la Târnăveni vor avea loc alte manifestări cluturale. Astfel, Parohiile ortodoxe Târnăveni II și III organizează joi, 29 noiembrie, de la ora 18.00, un spectacol în cinstea Centenarului, care va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din localitate, cu participarea Grupului Vocal de la Școala Gimnazială Traian, preotul Sebastian Zahan și Asociația de tineret Turda Tin, iar invitați vor fi Grupul vocal instrumental Dor de Turda. După 1 Decembrie, Biserica Ortodoxă Sfânta Treime organizează duminică, 2 decembrie, de la ora 17.00, un concert de colinde organizat pentru a-i ajuta pe copilaşii de la spitalul de copii din Târnăveni, în cadrul căruia vor evolua Costel Popa, Alexandra Togănel, Emil Moldovan, Alina Pop Mailat, Corul Anastasios al Catedralei Sf. Treime Târnăveni, Ansamblul Cununa Blăjelului, Grupul de copii Raza de soare al Grădiniței cu program prelungit Nr 4 Târnăveni. Următoarea manifestare va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 17.00, tot la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, organizată de Asociația Culturală Pe Mureș și pe Târnavă, în parteneriat cu Ministerul Culturii și identității naționale, cu sprijinul Primăriei Târnăveni, spectacolul intitulat Rolul cântecului patriotic ca imbold în realizarea Marii Uniri. Invitații la acest eveniment sunt soliștii Sava Negrean, Veta Biriș, Nicolae Mureșan, Ciprian și Mihaela Istrate, Alexandru Pugna, Radu Ciordaș, Cristian Fodor, Ciprian Roman, Iulia Maier, Larisa Cotoi, Ioan Cristian Țăran, Ina Todoran, Ovidiu Furnea, Costi Dumitru, Andra Matei. Acompaniază Orchestra Ansamblului Profesionist Mureșul, dirijor Zoli Bambo, Famfara din Târnăveni și Ansamblul Junii Târnavelor.

De asemenea, în data de 9 decembrie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură din Târnăveni va avea loc tradiţionalul concert de colinde ,,FLORILE DALBE”, realizat de Ioan Burdulea, în parteneriat cu Primăria municipiului Târnăveni şi Protopopiatul bisericii ortodoxe Târnăveni, la care vor participa numeroase grupuri și interpreți locali sau invitați.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE