Home / Administratie / Poliţia Mureş, la datorie de Ziua Naţională a României

Poliţia Mureş, la datorie de Ziua Naţională a României

Distribuie

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie şi a celor 100 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice.

„În acest sens, sâmbătă, 1 decembrie, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș va acţiona cu 188 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, care vor folosi 95 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică şi care, alături de jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă, vor asigura menţinerea ordinii şi liniştii publice şi îi vor sprijini pe cetăţeni. Pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal şi pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei. Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Potrivit aceleiaşi surse, „peste 130 de poliţişti de ordine publică, împreună cu poliţiştii de investigaţii criminale, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale, iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă.” Totodată, în municipiul Târgu-Mureș, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș va participa, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, la ceremonia organizată, cu 31 de poliţişti şi 4 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţie rutieră, ordine publică şi acţiuni speciale.

„În vedere asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor.

Cetăţenii ce vor participa la manifestările publice din județul Mureș, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naţionale a României, sunt rugaţi să respecte restricţiile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate. Dorim tuturor o minivacanţă liniştită! La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.