Alexandru Iurian (Zau de Câmpie): „La mulți ani de Centenar tuturor celor care se simt români!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Alexandru Iurian (Zau de Câmpie): „La mulți ani de Centenar tuturor celor care se simt români!”

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, mesajul primarului comunei Zau de Câmpie, Alexandru Iurian, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Se împlinesc o sută de ani de la făurirea României Mari.

Unirea provinciilor istorice cu Regatul Român s-a înfăptuit în condiții dramatice, când  supraviețuirea statului român era în primejdie și realizarea idealurilor naționale părea extrem de greu de realizat.

Și totuși, românii de pretutindeni au avut speranța, curajul și credința puternice. Bazați pe voința românilor, oameni politici cu iubire de țară au acționat pragmatic și s-au ridicat la înălțimea responsabilităților istorice pe care le aveau.

Unirea a fost nu doar un moment fericit și solar într-o vreme de grele încercări, ci și un imbold pentru viitorul acestei țări, care și-a văzut cele mai fierbinți dorinți și vise realizate.

Au trecut o sută de ani și ne-au rămas vii în suflete cuvintele pe care românii de la 1918 le-au înscris pentru vecie în dreptul României în care au hotărât să se unească: ”România Dodoloață”. Nu avem voie să uităm iubirea lor curată pentru țara pe care au văzut-o mereu ca pe o mamă, nu avem voie să uităm suferințele lor teribile.

Datoria noastră, astăzi, este să le ținem vie memoria, să ținem aproape de frații noștri care astăzi nu sunt între granițele țării noastre.

Cu suflet și dăruire, cu inteligență și pragmatism, cu iubire de țară și respect pentru memoria celor care au înfăptuit Marea Unire.

La mulți ani de Centenar tuturor celor care se simt români!”

Alexandru Iurian, primarul comunei Zau de Câmpie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE