Emil Florin Mocan (Cheţani): „Fiecare dintre noi trebuie să contribuie după forțele sale la propășirea acestui neam!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Emil Florin Mocan (Cheţani): „Fiecare dintre noi trebuie să contribuie după forțele sale la propășirea acestui neam!”

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, mesajul primarului comunei Cheţani, Emil Florin Mocan, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„La 1 Decembrie se împlinesc nu numai 100 de ani de când avem o țară mare și 100 de ani de istorie tumultoasă a acestui neam, ci și 100 de ani de ambiție și efort de a rămâne mereu uniți în jurul idealului din anul 1918, când a avut loc desăvârșirea statului român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România!

Acest lucru a fost posibil prin unirea năzuințelor românilor din toate provinciile istorice, a credinței și luptei lor duse până la capăt, indiferent de vicisitudinile acelor timpuri, indiferent de interesele politice, totul pentru a putea astfel împlini un vis măreț: acela de a avea o Românie Mare și unită, o Românie a tuturor românilor și un singur popor unit!

Nu trebuie să uităm niciodată faptul că, înainte de a fi orice altceva, suntem în primul rând români! Nu trebuie să uităm niciodată că avem șansa de a trăi în această Românie unită, deoarece alții români și-au jertfit viețile pentru noi! Doar prin sacrificiile imense ale unor mari români s-a putut înfăptui Marea Unire!

Istoria ne învață că se poate să avem și realizări mari și țeluri importante împlinite noi, ca neam, cu o singură condiție, și anume ca toți românii să reușească să-și unească forțele pentru binele țării și al poporului român!

Fiecare dintre noi trebuie să contribuie după forțele sale la propășirea acestui neam, astfel ca în următorii ani să reușim transformarea în țara pe care ne-o dorim, lăsând moștenire copiilor și nepoților noștri un stat puternic, ca ei să fie mândri de istoria și faptele înaintașilor, așa cum și noi suntem mândri de cele ale fondatorilor României Mari.

La mulți ani, români, la mulți ani, România!”

Emil Florin Mocan, primarul comunei Chețani

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE