Home / Consiliul Judetean Mures / FOTO: Stegulețe și broșe făcute de copii de Centenar

FOTO: Stegulețe și broșe făcute de copii de Centenar

Distribuie

La sărbătorirea centenarului la noi în județ a contribuit și Biblioteca Județeană Mureș care și-a deschis porțile în ziua de sâmbătă pentru a-i invita pe cei mici la activități pe gustul lor și o prăjitură.

Grupa celor mici a fost formată în totalitate de copii de la Școala Gimnazială „Europa” și Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, sub atenta supraveghere a personalului bibliotecii, dar și a celor două învățătoare Daniela Ușurelu și Codruța Moldovan. Împreună ei au colorat stegulețe și cocarde, fiecare în modul său original, pentru a marca acest moment istoric.

A doua parte a activităților pentru cei mici i-a luat prin surprindere cu o povestioară intitulată „Și eu am fost la Alba-Iulia” din volumul Povestiri Istorice de Dumitru Almaș. Copiii au ascultat cu interes aventurile din ziua Marii Uniri ca să înțeleagă mai bine despre ce este vorba și să perceapă într-un mod mai activ parada și evenimentele din 1 decembrie.

Pentru treasure hunt, copiilor mari li s-a oferit șansa să își pună la bătaie calitățile de exploratori, iar ei au căutat cărți în bibliotecă scriind ulterior texte despre Marea Unire cu cuvintele și titlurile descoperite.

20 de princhindei și 5 copii mai mari

„Noi, Biblioteca Județeană, în ultimul timp ne-am axat pe copii, motiv pentru care și astăzi, tot copiii sunt cei care beneficiază de faptul că biblioteca este deschisă pentru ei în așa fel încât să sărbătorim împreună Centenarul României Mari. Am organizat astăzi activități pentru cei mici, în parteneriat cu Palatul Copiilor, instituție căreia îi mulțumesc pentru implicare. Programul a fost făcut pentru două grupuri de copii. Pentru cei mici și foarte mici din clasa I, am gândit o activitate care presupune decupaje, crearea de cocarde de hârtie pe care să le coloreze în simbolurile naționale, de asemenea stegulețe, deci copiii sunt foarte ocupați în momentul acesta, încercând să realizeze lucrușoare cât mai aproape de realitate și cât mai frumoase pentru fiecare. Pentru cei puțin mai mari, colegii mei au pregătit un fel de treasure hunting într-o variantă mai simplă, să caute diverse indicii în cărțile pe care le avem. Sperăm în acest fel să petrecem împreună câteva ore în cel mai plăcut mod cu putință și să plece de la noi cu ideea că au realizat ceva cu mânuța lor, cei mici, și că s-au simțit bine, cu atât mai mult că fiind în zona centrală, în momentul în care vor veni și părinții lor spre centrul orașului, vor putea participa și la paradă, vor putea vedea și evenimentele de stradă care au fost organizate. Tocmai de aceea am și făcut aceste obiecte, ca atunci când vor ieși în stradă, să aibă obiecte naționale făcute chiar de ei”, a spus Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene.

Prezenți la eveniment au fost și reprezentanții Palatului Copiilor Târgu-Mureș, parteneri în realizarea activității. „Aș începe în primul rând prin a menționa vechea noastră colaborare pe care o avem cu Biblioteca Județeană Mureș și evident că noi răspundem chemărilor lor, respectiv a doamnei director, pentru toate activitățile în care sunt implicați copiii. Asta cu atât mai mult cu cât instituția în care noi lucrăm este o instituție care lucrează cu copii. Astăzi sunt prezenți 20 de copii de la Palatul Copiilor Târgu-Mureș împreună cu câteva învățătoare ale copiilor. Au o activitate foarte frumoasă gândită de reprezentanții bibliotecii și practic desenează. Tema este clar tema Centenarului, sărbătorim ziua de 1 decembrie și așteptăm să vedem rezultatul muncii lor”, a spus Iolanda Cătinean, directorul Palatului Copiilor Târgu-Mureș.

La final, toți copiii au ieșit în stradă cu materialele făcute de ei, întâmpinând parada militară și cea a portului popular.

Text și foto: Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Gustă Basarabia!”, eveniment dedicat armoniei etnice. Află când va avea loc

Distribuie Filiala din județul Mureș a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu” organizează, cu ocazia împlinirii a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.