Home / Consiliul Judetean Mures / VIDEO, FOTO: Activităţi culturale de Ziua Naţională a României, la Teatrul „Ariel”

VIDEO, FOTO: Activităţi culturale de Ziua Naţională a României, la Teatrul „Ariel”

Distribuie

Teatrul pentru Tineret şi Copii „Ariel” Târgu-Mureş, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Mureş, a oferit copiilor un program special cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Ziua Naţională a României este o sărbătoare importantă, iar o retrospectivă istorică, chiar şi ea culturală cum este în cazul nostru, este binevenită pentru a păstra vie memoria valorilor noastre morale şi culturale în prezent”, a declarat Gavril Cadariu, directorul Teatrului pentru Tineret şi Copii „Ariel”.

„Punguţa cu doi bani”, spectacol de succes

Ziua de sâmbătă, 1 decembrie, a început puţin după ora 10.00, la sediul instituţiei de pe strada Poligrafiei nr. 4 din Târgu-Mureş cu „Punguţa cu doi bani” după Ion Creangă, unul din cele mai de succes spectacole ale Teatrului „Ariel” de-a lungul anilor, care potrivit directorului Gavril Cadariu a colindat foarte multe ţări europene de-a lungul a aproape 30 de ani. Spectacolul s-a bucurat şi de această dată de succes, sala fiind plină în proporţie de peste 90%.

„Este o foarte mare bucurie atunci când vedem săli pline la spectacolele noastre, cu atât mai mult cu cât vremea de afară este foarte friguroasă. O sală plină întotdeauna este foarte generoasă pentru noi şi în acelaşi timp o mare provocare dată de faptul că publicul ne iubeşte şi tot ceea ce oferă Teatrul „Ariel” este de valoare şi cu gândul îndreptat către spetcatorii noştri de astăzi şi de mâine”, a afirmat Gavril Cadariu.

Expoziţie de păpuşi

Totodată, foaierul mare al Teatrului pentru Tineret şi Copii „Ariel” a găzduit şi o expoziţie interesantă de păpuşi, care a făcut deliciul celor mici.

„Expoziţia reuneşte păpuşi din diverse spectacole şi diverse stiluri de producţie, ştiind faptul că Teatrul „Ariel” de fiecare dată în epocile premergătoare celei prezente a dat dovadă de foarte mult curaj în cadrul unor experimente teatrale şi în acelaşi timp a valorificat resursele culturale române şi maghiare de pe aceste meleaguri, ale noastre. Doresc publicului spectator de astăzi să vină la Teatrul „Ariel”, să se bucure de ceea ce noi putem să le oferim astăzi şi să se bucure de prezenţa lor vie şi adevărată în această zi. „La Mulţi Ani”, spectatorilor noştri dragi!”, a menţionat Gavril Cadariu.

Ateliere de creaţie

În aceeaşi zi, de la ora 16.00, foaierul, sala de conferinţe, spaţiul de cafenea şi spaţiul studiou din incinta Teatrului pentru Tineret şi Copii „Ariel” au găzduit o serie de ateliere creative organizate în colaborare cu Fundaţia Animact.

„Atelierele de creaţie sunt organizate pe sculptură păpuşi, realizare păpuşi, jocuri interactive teatrale pentru diverse categorii de vârstă, începând de la trei ani până la 18 ani. Atelierele sunt conduse de studenţi de la scenografie ai Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, precum şi de artişti ai Teatrului „Ariel”, a conchis Gavril Cadariu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.