Home / Sport / Dueluri cu fruntașele în debutul returului

Dueluri cu fruntașele în debutul returului

Distribuie

Marți, 4 decembrie, în sala Dunărea din Galați se dispută de la ora 18.00 partida care va decide probabil câștigătoarea grupei C a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Se întâlnesc formațiile clasate pe locurile 3 și 1, Phoenix CSU din localitate și CSM Târgu-Mureș, în cadrul etapei a X-a a campionatului, prima din retur. Glățenii ocupă un provizoriu loc 3 în clasament, dar au o singură înfrângere, cea suferită în etapa inaugurală a ediției, 88-93 în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Momentan, CSM Sighetu Marmației se află pe locul secund, dar maramureșenii au disputat un joc în devans și au două înfrângeri, în fața celor două care se întâlnesc la Dunăre.

 

Jocuri decisive pentru câștigarea grupei

 

Pentru mureșeni urmează două partide foarte importante în deplasare. După jocul de la Galați, ei vor evolua în etapa viitoare, sâmbătă, 8 decembrie, tocmai la Sighetu Marmației și două victorii ar putea aduce o desprindere decisivă în vederea câștigării grupei C. Dacă analizăm rezultatele obținute în partidele din tur, CSM Târgu-Mureș pare din start favorită în ambele meciuri. Totuși, față de victoria lejeră în fața maramureșenilor, scor 98-65, cea reușită cu gălățenii a fost una cu emoții. Deși s-au impus înainte cu doar câteva zile de două ori în prima fază din Cupa României la scoruri categorice în fața celor de la Phoenix, mureșenii au fost la un pas de o contraperformanță în partida de debut în campionat. S-au impus la o diferență de doar 5 puncte, dar spre final, la scor egal oaspeții au avut posesia. CSM a repetat „isprava” apoi cu CSM Focșani, cu două victorii clare în Cupa României și una obținută după prelungiri. De la aceste episoade însă, echipa antrenorului George Trif, supervizată de fostul antrenor și actual director coordonator al secției de baschet din cadrul CSM, Szászgáspár Barnabás, a luat lucrurile în serios și și-a depășit fără alte emoții fiecare adversar, cu cinci din ultimele șase jocuri în care au atins „suta”. Pentru consolidarea poziției, concentrarea este necesară și în cele două deplasări care urmează.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.