Home / Cultură / Proiectul “100 de cărţi pentru Marea Unire”, la final

Proiectul “100 de cărţi pentru Marea Unire”, la final

Distribuie

Cele 100 de cărţi scrise de 60 de autori contemporani care au fost tipărite special pentru Marea Unire de către editura “Vatra Veche”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, au fost donate, duminică, 2 decembrie, Bibliotecii Judeţene Mureş, informează www.agerpres.ro.

“Proiectul “100 de cărţi pentru Marea Unire” este un proiect editorial care s-a dorit, de la bun început, un mod al nostru de-a fi prezenţi la Târgu-Mureş la ceas de Centenar, dar şi la Alba Iulia. Cele 100 de cărţi sunt realizate în ultimii doi ani de către autori din judeţul Mureş, sunt din toate genurile – poezie, proză, teatru, istorie şi critică literară, publicistică şi monografii -, autori de toate vârstele, de la copii de 10 ani şi până la autori de 80 de ani. Apoi, aceste cărţi, pe lângă faptul că vor intra în depozitul Bibliotecii Naţionale a României, vor ajunge şi în principalele biblioteci din judeţul Mureş, ca donaţie. Am dorit ca după toate manifestările Centenare să şi rămână ceva. Toate manifestările vor fi frumoase, dar acest proiect înseamnă 100 de cărţi care rămân în raftul de bibliotecă mureşeană ca un tezaur în cinstea Centenarului Marii Uniri”, a declarat, pentru Agerpres, Nicolae Băciuţ, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Mureş.

(Redacţia)

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureș, pe locul IV la numărul de spectatori

Distribuie Echipa de baschet masculin din cadrul CSM Târgu Mureș a terminat sezonul regulat şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.