Home / Cultură / „Protejat / Neprotejat“, în cadrul Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței

„Protejat / Neprotejat“, în cadrul Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței

Distribuie

Asociația Animact invită publicul târgumureșean marți, 4 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel” (Str. Poligrafiei nr. 4) la o nouă reprezentație a spectacolului „Protejat / Neprotejat“ de Olga Macrinici și Adriana Radu, în cadrul evenimentelor dedicate Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței se desfășoară în fiecare an, la nivel internaţional, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională de luptă împotriva violenţei asupra femeii) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului). Scopul acesteia este creşterea gradului de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei ca o încălcare a drepturilor omului.

În acest an, sloganul campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței desfășurate în Târgu-Mureș este: Reacționează! Tu poți face diferența! Campania este implementată la nivel local de Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii, Ispectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, DGASPC Mureş, ISJ Mureş, Salvaţi Copiii, Centrul Regional ANITP și Centrul Judeţean Antidrog Mureş.

Alături de Animact, partenerii campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței sunt: Consiliul Judeţean Mureş, Biblioteca Judeţeană, Primăria Târgu-Mureş, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Crucea Roşie, Poliţia Locală Tîrgu Mureş, Inspectoratul de Jandarmi, Voluntarex, Vizi Imre și cafeneaua 112. Ca și în anii precedenți, simbolul campaniei este Nasturele. Toţi cei ce se alătură campaniei vor purta în cele 16 zile de activism împotriva violenței, distinct față de cel al hainelor, pentru a exprima apartenenţa la mişcarea împotriva violenţei.

În Târgu-Mureș, campania celor 16 zile de activism împotriva violenței are scopul de a activa comunitatea și a încuraja implicarea responsabilă în prevenirea și combaterea violenței.

Pe parcursul celor 16 zile de activism împotriva violenței, membrii echipei spectacolului „Protejat / Neprotejat“ sunt ambasadorii campaniei desfășurate în Târgu-Mureș, iar reprezentația din 4 decembrie este dedicată în exclusivitate acestui eveniment.

„Protejat / Neprotejat“ este un spectacol de teatru documentar, inspirat din poveștile personale ale echipei spectacolului.

„Protejat / Neprotejat“ creează o platformă de dialog dedicată tinerilor, părinților, profesorilor și altor reprezentanți ai comunității. Folosind teatrul ca și mijloc de învățare, „Protejat / Neprotejat“ oferă publicului un spațiu de reflecție privind nevoia tinerilor de educație sexuală în contextul social românesc.

„Protejat / Neprotejat“ urmărește să scoată din zona tabu subiectul educației sexuale, invitând publicul la dialog și oferind tinerilor posibilitatea schimbării percepției negative a societății cu privire la temele și întrebările specifice spectrului educației sexuale.

Regia este semnată Olga Macrinici, iar conceptul și dramaturgia le aparține Olgăi Macrinici și Adrianei Radu.

Din distribuție fac parte actorii Andreea Cuc, Denis Demian, Carmen Ghiurco, Mălina Moraru, Mădălina Popa, Denissa Rogoz și Dragoș Stoenescu. Scenografia este realizată de Denisa Berceanu, muzica îi aparține lui Adonis Tanța, regie tehnică este realizată de Alexandru Macrinici, iar autorul design-ului grafic afiș este Paul Mureșan.
„Protejat / Neprotejat“ este recomandat celor cu vârsta peste 14 ani.

Pentru rezervări, sunteți rugați să scrieți la adresa rezervari@animact.net.

Spectacolul „Protejat / Neprotejat“ este produs în cadrul proiectului cultural Protejat / Neprotejat – Educație sexuală comprehensivă prin teatru, dezvoltat în parteneriat de Asociația Animact, Asociația Sexul vs Barza, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

Proiectul cultural Protejat / Neprotejat – Educație sexuală comprehensivă prin teatru este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și FRIDA | The Young Feminist Fund.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația Animact a fost fondată în aprilie 2017 la Târgu-Mureș și are drept scop realizarea proiectelor culturale implicate social prin exploatarea mijloacelor specifice artelor performative, cu un accent puternic pe dezvoltarea și promovarea dramaturgiei contemporane. Misiunea proiectelor desfășurate de Asociația Animact constă în crearea contextului necesar dezbaterii unor problematici acute ale societății românești.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pactul pentru Tineri ajunge la Târgu Mureș

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) organizează joi, 28 martie 2024, la Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.