Share

Home / Sport / Mureșencele au uimit din nou la Acro

Mureșencele au uimit din nou la Acro

În cadrul concursului de dans acrobatic D’AOR Grand Prix România 2018, disputat la sfârșitul săptămânii în orașul Bușteni, participantele mureșene trecute de la clubul Together Dance la Improdance Studio au obținut rezultate remarcabile. Întrecerile desfășurate în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, înainte și după, s-au bucurat și de un decor feeric în inima Munților Bucegi. Competiția s-a disputat la mai multe probe, la Solo (fete, băieți), Duo (fete, băieți sau mixt), Trio (fete, băieți sau mixt), Minigrup (de la 4 la 7-8 dansatori, fete, băieți sau mixt) și Grup (de la 8 la 12-13 dansatori, fete băieți sau mixt), pe categorii de vârstă: Mini (7-9 ani), Copii (10-12), Juniori (13-15), Seniori (16-19) și Open Class (toți iubitorii dansului care nu se regăsesc la nicio categorie mai sus menționată, profesorii care au dreptul să dea exemple de bună practică, sau elevii (minigrup/grup) și profesorul). La această din urmă probă orice coordonator își poate pune în valoare profesionalismul singur, sau alături de elevii săi, dar nu sunt incluși la premiile speciale. Față de edițiile trecute, anul acesta s-a introdus regula ca un dansator nu poate participa cu mai mult de două evoluții pe disciplină.

Podiumuri și calificări pentru Viena

Cele trei eleve ale coregrafului de la Improdance Studio, Ilie Rădulescu, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la secțiunea Trio contemporan, dar fiecare dintre ele a obținut și premii individuale. Trio-ul laureat le-a avut în componență pe Monica Elena Duca, dublă campioană mondială la solo, titluri cucerite în Croația și Canada, Lutsch Annemarie și Andreea Răchită, la categoria juniori (13-15 ani). Pe lângă această performanță, Monica Duca a ocupat locul 1 la Solo Performing Art juniori, premiul special ,,Regina fantezie”, obținând totodată și calificarea la marea competiție internațională VIBE, la Viena, care se va disputa în perioada 15-18 aprilie a anului viitor. Calificarea pentru competiția din capitala Austriei a obținut-o și colega sa mai mică, Lutsch Annemarie, care a ocupat și locul 1 la Show dance solo, locul 1 la Performing art, locul 2 la Solo Contemporan și premiuș special la categoria Copii (11 ani). A treia compnentă al „tro-ului de aur”, Andreea Răchită a obținut la rândul ei un loc 1 Solo Contemporan juniori, iar coregraful Ilie Rădulescu a primit premiul special ,,Coregraful anului 2018”.

Această disciplină spectaculoasă capătă un avânt tot mai mare atât pe plan mondial, cât și în România și tinde să devină chiar o disciplină sportivă recunoscută pe plan mondial.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scoruri mari în jocurile mureșencelor la debut

În prima etapă a noii ediții din liga secundă de fotbal feminin, CSM Târgu Mureș …

Share
Share