Share

Home / Invatamant / FOTO: Centenar aniversar la Liceul Tehnologic “Electromureş”

FOTO: Centenar aniversar la Liceul Tehnologic “Electromureş”

La Liceul Tehnologic “Electromureş” s-a desfășurat miercuri, 5 decembrie, în sala  festivă, spectacolul omagial ,,Sărbătoarea sufletului românesc!”, dedicat aniversării centenare a Marii Uniri de la Alba Iulia. Invitatul de onoare a fost părintele Flavius Miheţ de la Parohia Greco-Catolică “Sf. Nicolae”din Târgu-Mureș care, în expunerea sa, a urmărit firul roșu al ideii de unitate națională și statală în istoria românilor.
Manifestarea a cuprins momente variate constituite din: evocarea unor evenimente istorice, momente muzicale, dansuri populare, scenete, interpretări vocale – instrumentale și un concurs pe teme istorice, întregul program fiind supervizat de doamna prof. Luminița Husari. Astfel, au putut fi admirate realizările scenice ale Ansamblului de dansuri populare al școlii – „Ardeleanca” (prof. coordonator Belean Mihaela și elevul Daniel  Călian), interpretările de muzică populară (ale elevelor Cristiana Bucur, Denisa Duca și Teodora Bodan, acompaniate instrumental de prof. Florin Șuteu) sau momentele vesele din scenetele: ,,Doi vulpoi”, ,,Castravetele”, ,,Costică, dormi?”, ,,Mamă și fiică” (în interpretarea elevilor din clasele a X-a A și a X-a D, coordonați de prof. Luminița Husari).

Programul a fost întregit prin concursul dedicat Centenarului: ,,Pășind prin istorie spre Marea Unire!”, prin expoziția tematică de artă fotografică: ,,Să ne amintim cine suntem” (realizată de prof. Ionela Vasian), prin parada iilor (coordonator prof. Monica Frâncu) și prin atmosfera spectaculară oferită de minunatele costume populare și de tricourile tricolore ale celor peste 90 de elevi implicați în realizarea programului.
În susținerea activității s-au implicat de asemenea: prof. Mihaela Pintea, Silvian Iosifescu și Manuela Sas, ec. Maria Pop, Maria Stamatoiu, Laura Sima, Nicoleta Popșor, bibliotecar Emilia Karda, totul desfășurându-se sub conducerea domnului director prof. Ionuț Cozma Matei și a domnului director adjunct prof. Selyem Zoltàn.
Aceste momente de trăire autentică au unit sala și scena într-un prea plin de suflet și de gând.

Prof. Maria STAMATOIU

Foto Andrei POGĂCEAN

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO. „Tonitza. Imagini ale copilăriei”, o expoziție-eveniment unică la nivel național, în 150 de exponate

Muzeul Județean Mureș va deschide pe 1 martie o expoziție unică în România care, prin …

Share
Share