Sâmbătă, returul popicarelor în Champions League Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Sâmbătă, returul popicarelor în Champions League

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș va susține sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 13.00, partida retur din cadrul „optimilor” Champions League cu formația slovenă KK Triglav Kranj. În întâlnirea de pe arena Electromureș de această dată formația antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef este principala favorită la calificarea în „sferturile” competiției care se vor disputa în 26 ianuarie-16 februarie 2019. Dacă în jocul tur acest lucru nu se putea afirma categoric, slovenele fiind deținătoarele ultimei ediții a Cupei Euopei, cu un lot în care evoluau două medaliate la Campionatele Mondiale disputate în luna mai la Cluj Napoca, dintre care una campioană mondială la individual clasic la U 23, după jocul din tur disputat în urmă cu două săptămâni mureșencele au luat o opțiune serioasă pentru a intra în lupta directă pentru medalii. Campioana României a învins cu 7-1 la punctele de meci și un avantaj de 91 „bețe” (3418-3327) la numărul total de popice doborâte. Avantajul de la total nu este unul atât de semnificativ, dar mureșencele ar avea nevoie de două puncte de meci, care pot fi obținute de către două din cele șase jucătoare în duelurile cu adversarele directe și eventualele două rezerve care ar putea evolua, mai ales în cazul tranșării calificării. În acest caz nu mai contează totalul general, cel care poate aduce două puncte suplimentare, deoarece primul criteriu este cel al punctelor de meci, următorul fiind cel al manșelor câștigate, unde Electromureș Romgaz a obținut un avantaj de 9 manșe (16,5-7,5). Conducerea tehnică este conștientă de dificultatea partidei, dar totodată este și optimistă, crede în potențialul echipei.

 

Lot menținut pentru retur

În jocul tur toate cele șase componente au avut evoluții bune, cu rezultate valoroase. Astfel, probabil același sextet va intra pe arenă și în returul de sâmbătă. Punctele echipei mureșene în jocul tur au fost obținute de Sáfrány Anita, Duka Tilda, Doina Baciu, Méhész Anita și Alina Hanc 559 p.d., în ordinea valorii rezultatelor, toate cu câte 3 manșe câștigate din 4. La cestea s-au adăugat cele 2 puncte obținute pentru totalul superior, dar aceste puncte nu mai au valoare în cazul în care echipa obține cele două puncte în duelurile directe. Singura care nu și-a învins adversara directă a fost mezina echipei, Maria Ciobanu, dar și ea a cedat foarte strâns, în ultimul schimb, când victoria echipei era deja asigurată.

În lupta pentru intrarea în „careul de ași”, unde au deja locul asigurat formațiile SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania), KK Mlaka Rijeka (Croația), BBSV Wien (Austria) și ZTE-ZAEV TK Zalaegerszegi (Ungaria), pentru celelalte trei locuri se dispută jocurile Rakoshehyi VSE (Ungaria) – KK Slovan Rosice (Cehia), în tur (3-5), Kegljaski Klub Celje (Slovenia) –  SKK 98 Poing (Germania) (1-7) și  KC Schrezheim (Germania) – SK Zeleziarne Podbrezova (Slovacia) (5-3).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE