Un nou eșec usturător al baschetbalistelor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Un nou eșec usturător al baschetbalistelor

Echipa feminină de baschet CSM Târgu-Mureș a suferit o nouă înfrângere pe teren propriu, după o evoluție dezamăgitoare. În etapa a XI-a din grupa valorică B a Ligii Naționale, mureșencele au cedat în fața echipei CSU CSM Oradea cu 45-62 (10-11, 7-21, 10-13, 18-17). După ce se anunța ca o echipă care luptă pentru un loc fruntaș în clasamentul grupei, echipa antrenorului Ionel Brustur a cedat în urmă cu două etape pentru prima dată pe teren propriu în fața formației Rapid București. Mureșencele cedaseră până la acea partidă doar de două ori, în deplasările de la Oradea și Constanța, pe care urma să le întâlnească pe teren propriu în retur. A urmat victoria de la Târgu-Secuiesc din etapa trecută și se părea că eșecul cu Rapid a fost un „accident”. Acest lucru a fost infirmat însă, echipa mureșeană dovedindu-se una în declin. Evoluția echipei în jocul cu bihorencele a făcut ca și puținii spectatori prezenți la meci să regrete timpul acordat. CSM a înscris în primele trei sferturi puncte demne doar pentru o echipă de junioare, cu doar 27 de puncte înscrise până la ultima pauză și un ultim sfert cu 18, câștigat la limită, dar când soarta partidei era decisă. Numărul reușitelor de la 3 puncte a fost practic elementul care a decis învingătoarea. Mureșencele au înscris de două ori din 20 de aruncări, în timp ce oaspetele au reușit 8 aruncări din 18 tentative, deci 18 puncte cu două aruncări mai puțin irosite.

Principala marcatoare a mureșencelor a fost Antonia Radu, cu 12 puncte, celelalte marcatoare fiind Mihaela Maxim, cu 10, Cristina Badi și Andreea Feiseș câte 8 și singurele cu reușite de 3 puncte, Bokor Beata 4, Diana Ignat 2 și Alexandra Bobar 1. A mai jucat Georgiana Plăvițu.

 

Motivul principal, lotul subțiat

Cauza principală pentru acest declin este fără îndoială lotul mult subțiat. În ultimele jocuri, deși prezente pe bancă, principalele marcatoare din primele etape, căpitanul Meszáros Kata și Angel Robinson au lipsit din teren, fiind accidentate. Prima acuză o problemă la tendon, americanca o entorsă. La acestea se poate adăuga și mai mici probleme de sănătate acuzate de Cristina Badi, dar și suspendarea Biancăi Voica după jocul de la Târgu-Secuiesc. „Este greu să faci față într-un asemenea meci, cu una dintre fruntașe, când ai la dispoziție doar jucătoare lipsite de experiență. Dacă lipsesc trei sau patru jucătoare din echipa de bază nu poți emite pretenții în fața unor echipe mai experimentate și cu lot complet”, a explicat antrenorul Ionel Brustur. Acesta speră ca în cel mai scurt timp efectivul echipei să fie refăcut și totul să revină la normal. Despre normalitate este oarecum deplasat să vorbim din momentul în care echipa, reprezentând club nou înființat, nu are drept de promovarea în primul eșalon. Rămâne astfel doar motivația personală, pentru păstrarea formei și pregătirea sezonului următor. După acest joc mureșencele se mențin totuși pe un loc din prima jumătate a clasamentului de 7 echipe, locul 3, cu 16 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE